Chia a la mande

DSC0306.jpg

Jeg er vild med de små frække Chia frø, som er rige på de sunde Omega 3 fedtstoffer og kostfibre. Jeg spiser ofte Chiagrød til morgenmad, nogle gange med masser af kanel på toppen, så det var jo meget naturligt at forsøge sig med den Chia a la mande. Den blev faktisk rigtig god. Den vil jeg lave som dessert og til veninderne hele december, men juleaften når huset er fyldt med gæster og mit lille barnebarn, så vil vælge den gode gammeldags Ris a la mande.  Forklaring følger nederst i opskriften;-)_DSC0306OPSKRIFT PÅ CHIA A LA MANDETil 8 portioner

Bland disse ingredienser sammen og lad det stå og og lad det stå i køleskabet i nogle timer eller natten over. Det bliver til den fineste Chia julegrød.Når Chiagrøden er færdig, så blander du følgende i:

  • 2 håndfulde mandler, som hakkes med skal
  • 1 tsk. vanille
  • 1/4 piskefløde - piskes til flødeskum

Vend flødeskummet i Chiagrøden og tilsæt de hakkede mandler og vanille. Stil Chia alamandaen i køleskabet så den kan kan serveres dejlig kølig med en god varm kirsebærsauce.Chia alamandeNyd denne Chia a la mande lige frem til juleaften - hvor jeg nok vil anbefale den klassiske ris a la mande, hvis der er børn i huset. Jeg kan huske da mine drenge var små og vi skulle med til skolens store julehyggeaften. Alle forældre havde hver i sær lavet forskellige juleting til det store Ta selv bord. Flere af os stod for ris a la mande og jeg var en af dem. Det var ikke nogen succes! Hjemme hos os lavede vi altid risengrød og ris a al mande med brune naturris. Jeg havde helt glemt at ris a la mande i de fleste hjem var hvid. Der stod så alle de fine snehvide desserter og vores gråbrune, som der blev peget finger af og gået en lang bue udenom! Så jeg taler af erfaring ,-)  Gammeldags ris a la mande til juleaften og med børn og Chia a la mande til dig selv og veninderne i hele december.De ♡ julehilsner fra SusyDu kan også finde mig på Instagram og Facebook og på netspirens nyhedsbreveDu er også velkommen til at tilmelde dig mit nyhedsbrev, lige her under. Netop nu får du en gratis e-bog med "En dag på Retrokuren"

Forrige
Forrige

Æblekage - med eller uden gluten

Næste
Næste

Gammeldags æbleskiver- med og uden gluten