Æblekage - med eller uden gluten

Æblepie-med-eller-uden-gluten.jpg

Velkommen til MADjulekalenderenJeg har inviteret en række af mine yndlingsbloggere, inden for sundhed, kost og livsstil, til at være med i den store MADjulekalender. Så hver dag frem til juleaften kan du åbne op for en lækker juleopskrift. ÆBLEKAGE MED ELLER UDEN GLUTEN♡ Anette Harbech Olesen fra Mad for livetJeg valgt at dele en af mine  favoritopskrifter på traditionel engelsk æble pie, fyldt med skønne æbler og  masser af kanel. Kagen kan tilberedes både med og uden gluten. Jeg har altid vældig godt kunnet lide æbler, og jeg har nydt æbler i alle afskygninger, enten bare som de er eller i kager, sammen med rodfrugter eller i salater. Heldigvis er æbler også sunde. De indeholder stoffet pektin, der fremmer tarmsundheden og en masse andet. Så et æble om dagen er slet ikke så tosset endda. Smagen af kanel passer perfekt til æbler, og ægte Sri Lanka eller Ceylon kanel smager godt og har samtidig en blodsukkerstabiliserende effekt. Bon appetit!Æblepie - med eller uden glutenTil dejen:

  • 200 g mandler, malet til mel
  • 100 g rismel (hvis glutenfrit) eller speltmel
  • 1 æg
  • 50 g jomfrukokosolie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. Salt

Fyld:

  • 6 æbler, skrællede og skåret i små tern
  • Saft af ½ citron
  • 25 g jomfrukokosolie
  • 2 spsk. Honning
  • 1 spsk. ægte Sri Lanka kanel
  • ½ spsk. vanillepulver
  • ½ tsk. stødte nelliker
  • ¼ tsk. stødt muskatnød
  • 2 spsk. kokosmel

Til fyldet svitser du de små æblestykker i jomfrukokosolie, tilsat krydderier og honning. Lad det simre i cirka fem minutter og tilsæt herefter kokosmelet. Rør et par gange rundt, og når æblerne er bløde og massen har taget farve, så tager du dem af varmen og lader dem køle af. Tænd ovnen på 180 grader.Bland herefter samtlige ingredienser til dejen. Ønsker du en lys dej, så skal du smutte mandlerne, før du maler eller blender dem til mel. Du kan sagtens anvende mandler med skal på, så bliver dejen blot mørkere.Saml alle ingredienserne med varme hænder til en sammenhængende mørdej. Vælger du den glutenfri variation, så skal du være opmærksom på at dejen let smuldrer, derfor kan du med fordel stykke den sammen med hænderne ved hjælp af lidt vand.Tag 2/3 af dejen og placer den imellem to stykker bagepapir. Rul den ud med en kagerulle, gerne i en cirkel. Fjern det øverste lag bagepapir og placer forsigtigt dejen i et smurt tærtefad. Anvend lidt overskydende dej til at reparere eventuelle huller med, pres dejen ned med fugtige fingre, og glat den på denne måde ud. Skær overskydende dej af med en skarp kniv hele vejen rundt langs kanten. Tag den resterende dej og rul den ud til en rektangel imellem to stykker bagepapir. Skær otte lange, tynde stykker ud og placer dem i køleskabet i fem minutter.Hæld det afkølede fyld i bunden og læg de otte strimler over pien. Hvis de er for porøse, så du ikke kan flette dejstykkerne over tærten, så kan du forsigtigt placere fire på den ene led og fire på den anden, og så anvende lidt vand eller pisket æg og pensle dem i hver sin retning. Så ser det ud som om, at de er flettet. Sæt  æble pien i ovnen ved 180 grader i 35 minutter til den er gylden og gennembagt.Server pien lun eller kold, eventuelt med Skyr, rørt på med vanillepulver og friskreven citronskal.Jeg hedder Anette Harbech Olesen og jeg har en passion for god mad, tilberedt af de allerbedste råvarer. Jeg har arbejdet med mad og sundhed i de seneste 15 år, og jeg har skrevet 11 bøger, senest  Den glutenfri Kogebog og Kolesterolkogebogen. Du er meget  velkommen til at kigge forbi min hjemmeside www.madforlivet.com, hvor du kan hente inspiration i mere end 900 artikler og opskrifter. Jeg har også et gratis månedligt nyhedsbrev, som du er velkommen til at tilmelde dig via hjemmesiden. Følg Anette på FacebookFra alle os til dig  ♡ Tak for opskriften Anette ♡ God jul til dig og dineSe alle opskrifter fra MAD julekalenderen her

Forrige
Forrige

Rocky road med hvid chokolade og lakrids.

Næste
Næste

Chia a la mande