STEDSANS - Tagfarmsrestauranten i drivhuset

screen-shot-2018-10-11-at-22-28-43.png

Jeg blev forelsket i Stedsans i København, og hele konceptet, fra første øjekast. Vi bestilte straks bord, og fik den første ledige plads - en måned efter! I mellemtiden har jeg fulgt Stedsans på Facebook, instagram og læst nogle af de mange artikler der er skrevet om dem i medierne. Ugen før vi skulle besøge Stedsans, så vi en skøn udsendelse om dem på TV "Dyrk, høst, spis" Så mine forventninger til byens mest hypede restaurant, var helt i top, da vi trådte op af vindeltrappen, op til 4 sal, på østerbro.Ildsjælene bag Restaurant Stedsans skriver at vi kan forvente os en bio-hippie-rock'n'roll-gourmet-mormor-mad CleanSimpleLocal style. Alt sammen naturligvis både instagramvenligt og bæredygtigt serveret ;-)11720956_10153361490156597_902335011_oWow, nyd lige dette syn!Stedsans på ØsterGRO er ren magi. Et organiske og bæredygtige koncept, der forfører alle sanser. Den ligger på Danmarks første tagfarm, som består af en 600 m2 stor mark, på toppen af et tag på Østerbro, oven på et gammelt parkeringshus.For enden af urtehaven, i drivhuset ligger Restauranten Stedsans.Her bag krydderurterne og de spiselige blomster  – bor bierne.STEDSANS restaurant med biavlAppetizers med chiaknækbrød, en hjemmerørt creme og blomster, samt et glas Champagne, som vi nød, da vi gik på opdagelse i haven.Stedsans appetizerSTEDSANS - Clean, Simple and LocalSå blev det tid til at træde ind i drivhuset. Der er en dejlig smittende stemning, fra personalet og alle de andre gæster, vi nu skal sidde til bords med. En del af mig, vil hellere sidde ved mit eget bord og en anden del er vild med tanken om et langbord, hvor vi alle spiser, drikker, skåler og snakker sammen. Vores menuen bestod af 5 retter, der serveret  ‘family style’ på fade til deling mellem gæster ved bordet.Alle retter er økologiske, glutenfri og fra nærområdet og den frodige have. Det er simpelt mad, lavet på rene råvarer, og man får en dejlig hjemlige fornemmelse, af at der altid lige et plads til en ekstra tallerken.Menuen skiftes ud i hver uge - her kommer en lille præsentation af vores family dinner på Stedsans.Restaurant Stedsans i drivhusetVors første ret, var perfekte porcerede øko-æg, på toppen af ærteskud og urter.Grov mos med nye kartofler og parmesan, var et hit, som vi helt sikkert vil integrerer herhjemme. Den virker ret enkelt at lave. Vi fik fortalt af det var nye kogte kartofler, groftrevet parmesan, citronsaft, salt og peber, sprød salat og masser af god olivenolie (ønsker du at gå all local, så kan du bruge rapsolie eller hampefrøolie fra Nyborggaard ) Vi fik den serveret som en enkelt ret, men den vil også være virkelig god som tilbehør til kød, fisk eller fugl.Stedsans - clean simple localMan kan bestille en tilhørende vinmenu. Vi fik hvidvin efterfulgt af en dejlig orangevin og et glas af denne flotte rabarbersaft.Hovedretten var krebinetter med sprøde boghvede, eller karbonader som vi kalder dem her i Esbjerg.  De blev serveret i et lækket fad, med grønsager og dildblomster, som jeg indtil da, kun har smagt i syltede agurker. De smagte forrygende og så ser de helt fantastiske ud.Restaurant Stedsans clean simple localOsten var en blød og fin Comté,  med en pikant sød og nøddeagtig smag, der passede perfekt til valnødderne og den tilhørende vin - som jeg ikke kan huske navnet på.Deserten var utrolig smuk og velsmagende og så blev den selvfølgelig serveret på tallerkner fra Würtz keramik. Chokoladekagen  var lavet på den fineste chokolade fra Friis Holm.Vores aften på Stedsans levede helt op til mine store forventninger. Maden og stemningen var dejlig autentisk, det var en ægte "family dinner"  vi havde inviteret vores børn med til.Stedsans på Østerbro ligger på 4 sal, så man skal lige en tur op af denne vindeltrappe - og ned igen. Jeg har højdeskræk, men den kan overvindes, når man ved hvad der er i vente ...Stedsans ØsterGRODanmarks største tagfarm, ØsterGro er plantet, passet og høstet af en gruppe bylandmænd, der er gået sammen om dette urban projekt.  Syntes du det lyder skønt, at være selvforsynende inde midt i en storby, så kan du læse hvordan du bliver en del af fællesskabet her.Restauranten Stedsans ejes af ægteparret Flemming Schiøtt Hansen og Mette Helbæk. Mette er også forfatter til bogen "Grønsagsbiblen - 230 opskrifter på mad fra Din Baghave"Læs meget mere om Stedsans på deres hjemmeside og du kan også følge Stedsans på InstagramBordreservation skal gøre online på billetnet. Her i sommerperioden er der tre serveringer, frokost, og aften reservation kl. 17.30 og igen kl. 20.15. Vi tog den tidlige spisning, men glæder os allerede til næste gang, hvor vi vil opleve Stedsans om aftenen, når mørket falder på og hele urtehaven er oplyst af lyskæder og stjerner.På gensyn!

Forrige
Forrige

Kulmule, kartofler og kveller

Næste
Næste

Raw Ratatouille