Kulmule, kartofler og kveller

Kulmule-kartofler-og-kveller.jpg

De små fine kvellere har deres eget liv ude på marsken, hvor de vokser nede ved vand og sump. Der står de strunk og fine lige indtil de bliver spist af de fritgående lam og os ;-) Kveller er en sommerspise der passer rigtig godt til fisk og lam - og som pynt til et stykke flot smørrebrød. Kveller kaldes også for salturt, da smagen er frisk, grøn og saltet.Vi var på marsken og plukke kveller til aftenmenuen der bestod af friskfanget kulmule og nye danske kartofler.Keller fra marsken vadehavetVed vadehavet er der også de fineste små blomster og tangplanter.Tang fra marsken vadehavetSÅDAN FÅR DU SPRØDSTEGT FISK.Kulmulen er blid og hvid i kødet og den er perfekt til pandestegning, hvor den får et knasende sprødt skind.

  • varm smør og olie op til en høj temperatur.
  • læg din fisk i panden med skindsiden ned
  • klem fisken ned med en pallet
  • rør ikke ved fisken
  • når du kan se at fisken er ved at være gennemstegt, næsten færdigstegt, så vender du den.
  • drys med salt og friskkvernet peber
  • Sluk for komfuret og lad fisken hvile et øjeblik og du har nu en sprødstegt fisk.

Kog de nye kartofler, steg de nye gulerødder og forårsløg. De friske ærter bælges og drysses i retten. Anret og pynt med nyplukket kveller - så er det sommer :-)Kulmule, kartofler og kvellerTag et par gummistøvler på og nyd en tur langs vadehavet. Jeg har tidligere skrevet om "Vadehavet og livet på marsken"

Forrige
Forrige

Roser - kærlighed til huden

Næste
Næste

STEDSANS - Tagfarmsrestauranten i drivhuset