Vadehavet og livet på marsken
Vadehavet er lige blevet udpeget af UNESCO til verdensnaturarv. Vadehavet er et naturområde som strækker fra Holland, Tyskland og op langs den danske vestkyst. Vadehavet bringer en tilbage til hvad naturen var og burde være. Her er der et økosystem af tidevand, mudder, og et plante og dyreliv så fint og naturligt.Vi var en tur på marsken og her plukkede vi kveller, tang og små vadehavsblomster, som jeg ikke kender navnet på. Vi gik side om side med de fritgående lam som spiser de kveller vi plukkede en lillebitte buket af. Når jeg ser på dette billede, så tør jeg næsten ikke sige, at det er de lam vi spiser. To gange i året får vi et halvt lam, her fra marsken. Alle der siger de ikke kan lide lammekød, har ikke smagt disse lam, som lever af "alt godt fra marsken" Der er ingen smag af uld, da de bliver slagtet af en dygtig slagter, der sørger for at kødet ikke kommer i nærheden af pelsen som er det der giver uldsmagen.Her hænger den fineste grønne tang, lige til at spise. Tangplanterne er udrensende og rig på naturlig jod, som er godt for forbrændingen. tang smager skønt i supper, salater, til fisk og gryderetter.Hvis du ikke har mulighed for at komme på marsken efter tang, så har vi forskellige typer tørret tang hos Netspiren.Her er de så de små kveller, også kendt som saltasparges. De smager lidt af frisk hav og salt og så er de dejlig sprøde. Kveller smager godt til lam, laks og i salater.Marsken er fyldt med små krepsdyr og muslingebunker. Vi fandt dog kun forladte muslingeskaller.På hjemturen kørte vi ud til Cafe Stranden i Henne. Her bestilte vi friske muslinger i fløde med fennikel og så pyntede vi dem med vores medbragte kveller:-)Jeg har skrevet et helt blogindlæg om de lækre og CO2 venlige muslinger .Snup opskriften på vores Muslinger i hvidvin og flødesauce.Der er et rigt fugleliv på marsken, undtagen den dag vi var der. Vi så kun spor af fugle...Har du lyst til at vide mere om Vadehavet så får du lige et link til mitvadehav.dk og vadehav.dk