Friske muslinger i hvidvin og flødesauce

foto3.jpg

Friske limfjordsmuslinger er CO2 venlige, billige og så smager de helt forrygende.Muslinge i hvidvin og flødessauce er min absolut sommerfavorit. Ikke kun på grund af smagen, men der er også en dejlig stemning ved et middagsbordet med muslinge. Jeg kan se i mine fotos at det er blevet til rigtig mange muslinge måltider og stemninger, som rækker langt ud over spisebordet. Jeg deler lige et par stykker af dem med dig, nederst i bloggen.Hvis du aldrig har spist muslinger, kan en stor tallerken fyld med de sorte skaller, godt virke lidt overvældende. Så start med ganske få og meget små muslinger, og lad endelig være med at kigge alt for grundig på dem ;-)Muslinger er en hurtig og nem ret at tilberede, se med her...Muslingesuppe CO2 venlig klimamadMUSLINGE MED HVIDVIN OG FLØDESAUCETil to personer køber vi ca. 1 kilo, men det er vist i overkanten. Hvis det er til en forret, så er der til 4 personer i et kilo muslinge. Billedet her er fra i går aftes hvor vi spiste os mætte i muslinger.

  • 1 kilo friske muslinge
  • 1 løg, skæres i små stykker
  • 2 små gulerødder, skæres i små stykker
  • 1 rød peberfrugt, skæres i små stykker
  • ca. 1/2  stærk chili, hakkes meget fint.
  • 1 lille fennikel
  • 4 fed hvidløg, hakkes i små fine stykker
  • friskpresset citronsaft
  • salt og peber
  • 1/4 flaske tør hvidvin
  • 2 dl.piskefløde
  • en god håndfuld bredbladet persille, hakkes i grove stykker.

Mad med lav CO2TILBEREDNING AF MUSLINGERNENår du kommer hjem fra fiskehandleren med dine muslinge, så er er det uhyre vigtig at de bliver gjort godt rene og at de "døde muslinger" bliver sorteret fra. De fleste muslinge er forvasket, men de skal lige have en ekstra vask derhjemme. Du starter med at hælde vand i vasken og hælde dine muslinger deri. Så vasker du hver enkelt musling grundig, under rindende vand.LUKKEDE OG ÅBNE MUSLINGERDu har sikkert hørt om at de skal lukke og sig og åbne sig, men for at være helt sikker, så får du den lige igen!De åbne muslinge kasseres, hvis du er i tvivl, så gi dem et let bank og hvis den så lukker sig, så er den stadigvæk frisk og levende. Forbliver muslingen åbent, så er den død og skal kasseres.Når de er kogte, så er det lige omvendt. De færdige muslinge skal være åbne,  de der forbliver lukkede, dem kasserer du.SÅ ER DU KLAR TIL AT LAVE MUSLINGE MED HVIDVIN OG FLØDESAUCETag de hakkede grønsager, gulerødder, hvidløg, peberfrugt, chili og hvidløg og svits det hele i lidt olivenolie, i en stor gryde.Så hælder du hvidvinen i gryden og lader muslingerne koge i  i 7-8 minutter med låg på. Når de har åbnet sig så er de færdige. Så sier du suppevandet fra og kommer det over i en lille gryde.Suppevandet tilsættes fløde og smages til med salt, peber og citronsaft. Lad det koge i 5-10 minutter.Sorter de lukkede muslinger fra og hæld din lækre hvidvinsflødesauce op til de færdige muslinge.Gi´det et hurtig opkog, tilsæt den bredbladet persille og ryst gryden, så det fordeler sig.Herhjemme serverer vi muslingerne med masser af flutes, så der er noget at dyppe/suge den lækre sauce op med. Muslingerne spises med muslingeskallerne. Du bruger simpelthen en tom muslingeskal til at nappe muslingerne ud med. Det er så hyggeligt. Husk skylleskåleFriske muslinge opskriften på klimavenlig mafMOULES DE FRITESDen franske ret Moules de frites, som man får serveret i frankrig og på restauranter er altid med pomfritter og aioli. Her har jeg min modige og madglade barnebarn med på "Cafe Under bøgen" i Esbjerg. Deres muslinger er alt for store til mig, men Troja syntes de er for lækre. Her kæmper hun lidt med at få muslingen til at give slip ;-)MuslingesuppeCafe Strand i Henne, laver de dejligste blåmuslinger, som serveres med udsigt til Henne strand. Sådan!Blåmuslinge opskriftMin yngste søn Frederik og jeg, nyder muslingerne på café båden i Christianshavns kanal. En virkelig hyggelig restaurant at besøge en sommerdag i København. En anden god restaurant, vi ofte besøger når vi er i København og ønsker muslinger er den franske restaurant PASTIS. De laver virkelig gode Moules som er dampet med fennikel, rosmarin, hvidløg og persille. Serveret med hjemmelavede pommes frites.Friske muslingerÅ disse (muslinge) minder....Her tog vi familien med ud til Marbæk strand, med picnickurven fyld med"alt godt fra havet" som selvfølgelig også indebar muslinger og champagne.Limfjordsmuslinge CO2 venlig klimamadPå et tidspunkt boede min søn i en lejlighed på Christianshavn. Her var det nemt lige at lave muslingerne derhjemme og spadserer ned og spise dem til solnedgangen på Den Asiatiske Plads nær Knippels Bro. Friske muslingerVIDSTE DU AT...Muslinger er noget af det mest klimavenlige mad, bla. fordi de kan fanges tæt på land, så fiskerne derved ikke bruger så meget brændstof på at fange dem.1 kilo muslinge koster kun 0,1 kilo CO2Oksekød er helt ope på 19,4 kilo CO2Kun overgået af hummeren der er helt oppe på 20,2 kilo CO2.Klimavenlig mad afhænger af hvordan maden er produceret, fangst og transport.Vil du vide mere om klimavenlig mad, så er her linket til Klimapyramiden.dkNu vil jeg hente en stor portion muslinger, hos min fiskehandler og gøre klar til midsommerfesten i aften.God sommer til dig :-)

Forrige
Forrige

Det kreative Moskva

Næste
Næste

Sunde olier og sprøde salater