Verdens bedste ostekage

Verdens-bedste-ostekage-med-blomster-1024x678-2.jpg

Jeg er vild med ostekage. Da mine børn var små, var vi ofte på ferie i Norge, i deres fars hjemby Risør. Også kaldet "Den hvite by ved Skagerrak" Risør kunstcafé var kendt for deres vidunderlige ostekage og det var helt specielt at sidde der i skærgården, med sin kaffe og et stykke ostekage og se ud over de mange hvide huse og høje fjelde. Så for mig, minder ostekagen om sol og sommer.Ostekagen var hot i 80érne, men så forsvandt den lige så stille fra cafeerne - Nu er den tilbage :-) Jeg har smagt hver en ostekage, lavet samtlige ostekager, men aldrig har jeg fået en så god som denne her. Opskriften er af, Marie Holms fra bogen "FOODIE" Og nej, jeg har ikke forsøgt at lave en sundere udgave - det er all in, med sukker, kiks og mascarpone.Lav dig en lækker ostekage og pynt den med spiselige blomster, rabarber, blåbær eller hvad du bedst kan lide.Verdens bedste ostekage fra bogen FOODIEOPSRIFT PÅ OSTEKAGE  8-10 personer.BUND

  • 100 g smør
  • 150 g fuldkornshvedekiks eller digestive
  • 50 g mandler

CREME

  • 500 g mascarpone
  • 1 dåse kondenseret mælk (397 g)
  • 4 blade husblas (vi bruger altid det vegetabilske tangprodukt agar age
  • ar Fremgangsmåden står på pakken)
  • saft af ca. 2 citroner (¾ dl saft)
  • 1 spsk. rosenvand (jeg skifter nogle gange rosenvand ud med vanille)

TOPPENMin appelsintop med blomster er ikke fra foodiebogen. Ønsker du rabarber eller andre bær på toppen, så finder du opskriften her. Hvis du er klar til en ostekage med blomstertop, så er her hvad du skal bruge:

  • 2 dl. friskpresset appelsinsaft ( 3-4 appelsiner )
  • 1 dl. vand
  • 4 husblas (eller min favorit som er vegetabilsk agar agar)
  • violer, morgenfruer, mælkebøtter, roser eller andre spiselige blomster
  • 300 gram sukker. (gerne kokossukker )

ostekage med spiselige blomsterLAV BUNDENBeklæd bunden af en springform med bagepapir. Smelt smørret i en lille tykbundet gryde. Kom kiksene i en frysepose, og smadr dem til smulder med en kagerulle. Hak mandlerne, så der både er nogle fine og lidt grove stykker imellem. Bland kiksesmulder, mandelhakkelse og smeltet smør sammen i en skål. Hæld blandingen i springformen, og mas det godt ned og ud i bunden af formen. Sæt kiksebunden i køleskabet i en times tid.LAV CREMENLæg først husblassen i blød i en skålfuld koldt vand. Pisk mascarpone sammen med kondenseret mælk til en homogen creme. Lun citronsaften i en lille gryde, hiv husblassen op af udblødningsvandet, knug vandet fra, og smid husblassen i den lune saft. Rør rundt, så husblassen smelter. Hæld nu citronsaften i mascarponecremen under piskning. Pisk til sidst rosenvand i cremen eller tilsæt lidt ægte vanille. Tag springformen med kiksebunden ud af køleskabet. Hæld cremen i springformen, og glat overfladen.LAV TOPPENLige nu er det påske, så jeg har haft gang i de spiselige blomster, de fine gule violer. Vi skulle finde på en top der var transparent, så man kan se blomster igennem den. Så det blev til en dejlig frisk appelsintop.Lun appelsinsaften og vand i en gryde. Tilsæt ager-ager stivelse og giv det et lille opkog. Tilsæt sukkeret og rør det godt sammen. Lad det stå et øjeblik, indtil det begynder at stivne. Stik de nyvaskede blomster ned i ostekagen, før du hælder appelsinblandingen over kagen. Imponerende nok, så holder blomsterne sig flotte og friske inde under appelsinblandingen. Så sætter du springformen tilbage i køleskabet, i mindst 4 timer og gerne natten over. Så er den klar :-DVerdens bedste ostekage med blomsterFORSKELLIGE TOPPE TIL DIN OSTEKAGEToppen er festlig, det er her du kan slippe kreativiteten løs. Du kan altid dekorerer din ostekage med friske bær, det er sund, flot og hurtig ;-)Ostekage med bærI sommers lavede vi Marie Holms ostekage, med de flotte røde rabarber, fra bogen "FOODIE" Vi har også lavet en ostekage med de de små fine Gojibær. Læs mere om foodiebogen og se opskriften på ostekagen med rabarber her ...Ostekage med rabarberLidt men godt - det er mit motto. Men lige med ostekagen, så holder den ikke helt. Jeg kommer altid til at tage et ekstra stykke.Den næste ostekage, vil jeg toppe med kiwi, så den bliver frisk og grøn. Eller hvad med revet mørk chokolade og jordbær -  ku´ det ikke være flot?

Forrige
Forrige

Spaghetti bolognese med tid og kærlighed

Næste
Næste

HJEMMELAVET YOGHURT