Vegansk linsesteg

Vegetabilsk-grønsagssteg.jpg

Velkommen til MADjulekalenderenJeg har inviteret en række af mine yndlingsbloggere, inden for sundhed, kost og livsstil, til at være med i den store MADjulekalender. Så hver dag frem til juleaften kan du åbne op for en lækker juleopskrift. VEGANSK LINSESESTEG ♡Johanne fra Englerod.com Vegansk linsesteg indbagt i butterdej med grønne linser, hasselnødder og grøntsager. Kan spises året rundt men er perfekt sammen med traditionel julemad: brun sovs (på plantemælk), kartofler, brunede kartofler, rødkål og en salat.Jeg har valgt denne ret fordi det er en steg som min kæreste og jeg selv spiser juleaften. Det er en nem ret med ingredienser som kan findes i næsten alle supermarkeder. Jeg vil gerne vise folk at det er nemt og lækkert at spise plantebaseret – også juleaften. Denne opskrift er fra min kommende kogebog.Vegetabilsk grønsagsstegTil 4 personer

  • 100 gram grønne linser
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • Salt og peber
  • 1 tsk. stødt fennikel (kan undlades)
  • 100 gram champignon
  • 2 gulerødder (ca. 150 gram revet)
  • 50 gram hasselnødder
  • 250 ml havre eller sojafløde
  • 50 gram havregryn
  • 1 pakke butterdej (de fleste i butikkerne er veganske – tjek varedeklaration)
  • En smule timian

Kog de grønne linser i rigeligt vand sammen med grøntsagsbouillon i ca. 20 minutter.  Imens linserne koger hakkes løg, hvidløg, porre og champignon fint og steges i en stor gryde i rapsolie sammen med krydderierne. Gulerødder rives og hasselnødder hakkes fint. Det hele blandes sammen med plantefløde og koges op under omrøring.Når linserne er kogt færdig sies vandet fra og linserne blendes groft med en stavblender i en skål for sig. Den blendede masse tilsættes i gryden med grøntsagerne og det hele blandes godt sammen. Havregryn tilsættes og det hele tages af varmen og stilles til afkøling.Når ”farsen” er kølet af tændes ovnen på 200 grader varmluft og butterdejen ligges ud på bagepapir på en bageplade. Brug hænderne til at ælte farsen sammen og lig den i midten på langs af butterdejen. Luk dejen tæt over farsen og drys gerne med timian.Bag stegen i ovnen i 30 minutter og lad den gerne stå 5 minutter før den skæres ud og serveres.Mit navn er Johanne og jeg har bloggen www.englerod.com, hvor jeg deler opskrifter og tips til en vegansk dagligdag. Jeg håber at jeg kan være med til at inspirere folk til at spise mindre kød, og tænke mere over dyrevelfærd og bæredygtighed i hverdagen. Jeg glæder mig til at udgive min første kogebog i starten af 2015, som jeg har arbejdet på det sidste halve år. I kogebogen vil jeg dele min personlige historie og opskrifter med en masse grøntsager. Følg Johanne på Facebook og på Instagram Få masser af grøn vegansk inspiration på Englerod.comFra alle os til dig  ♡ Tak for opskriften Johanne ♡ God jul til dig og dineSe alle opskrifter fra MAD julekalenderen her

Forrige
Forrige

Fyldte dadler

Næste
Næste

Luciabrød