Spis blomstrende syrener
Kan man spise syrener? Ja og man kan også lave den fineste syrensaft - fandt jeg ud af.Jeg er vild med syrener, blomsten, farven og ikke mindst duften. man får lyst til at gå rundt med syrener i næsen hele dagen, i den korte periode de blomster.Jeg sad i min stue og nød duften af de ny plukkede syrener og kom i tvivl om man kunne spise syrener. Så jeg googlede lidt rundt på nettet, hvor det viste sig at det kan man godt. Så jeg bestemte mig for at eksperimenterer med en syrensaft, inspireret af opskriften på min MælkebøttesaftOPSKRIFT PÅ SYRENSAFTPluk en masse syrener så du også har til alle hjemmets vaser.Du skal bruge:
- 25 syrenklaser
- 1 liter kogende vand
- 1 teske citronsyre
- 2 citroner
- 4 håndfulde sukrin
Sådan gør du:
- klip bladene fra og læg hyldeblomstrne i en skål.
- tilsæt kogende vand, citroner, citronsyre og sukrin
Lad det trække 4 – 5 dage i køleskabet.Kom saften på rengjorte flasker. Du kan skylle flaskerne i Atamon eller fryse din færdige saft, hvis du vil undgå Atamon.Den færdige syrensaft har fået denne smukke farve. Smagen er ...ja, jeg vil sige at farven er bedre end smagen, som er lidt for blomstre og bitter, efter min smag. Har blandet syrensaften i mineralvand med brus, som giver den en friskere smag. En FB ven af Netspiren linker til en syrensirup, som lyder virkelig god og egnet. Se linket på Netspirens facebook Dette billede har jeg lige lånt fra min bog Retrokuren, som har en kapitel om spiselige blomster og ukrudt.SPIS SYRENERVi har kun den mørke syren i haven og den hvide, som ikke er helt sprunget ud endnu. Min nabo har denne fine lyslilla syren, som jeg fik lov at plukke en buket af, til is desserten og lidt til en vase. Så nu skal der pyntes og dekoreres med syrener.Syrener er smukke som pynt på chokolade og desserter.SYRENMAYONNAISEMin veninde Helle fra jordemoderlounge.dk spiser også hendes have. Hun fortalt mig i forbindelse med dette blogindlæg, at hun faktisk laver Syrenmayonnaise. Jeg har straks lavet den og spist den på en rugbrødsmad med karfoffel og purløgsblomst. Hun har delt opskriften på jordemoderlounge Facebook.SPISELIGE BLOMSTERDer er mange spiselige blomster, som pynter på enhver salat. Du kan spise krydderurternes blomster, lavendel, violer, gladiolus, bellis, stedmoderblomst, rød solhat, mælkebøtte, morgenfrue, roser og selvfølgelig syrener.Kan du dufte syrenerne ;-)Nu varer det ikke længe før hyldeblomsterne er klar til midsommerens smukke hyldeblomstdrik. Jeg lavde hyldeblomstdrik sidste år, snup opskriften her