Hyldeblomstsaft med rørsukker og Stevia

Ryst-hyldeblomsterne.jpeg

Hyldeblomstsaft - Sommerens smukkeste drikTa´ kurven med ud og pluk de smukke hyldeblomstskærme. Husk at lade nogle af blomsterne blive tilbage på træet,  så der er noget at lave hyldebærsaft af senere. Jeg har lavet to forskellige hyldebærsafte. En hyldeblomstsaft der er sødet med rørsukker, det er den mørke af dem og hyldeblomstsaft som er sødet med Stevia.Hvis du hellere vil have en lys hyldeblomstsaft, så kan du bruge en lys rørsukker.Jeg har ikke skyllet mine hyldeblomster, kun rystet dem.Hyldeblomstsaft opskriften består af:50 buketter hyldeblomstskærme2 liter kogende vand2 spiseskefulde  citronsyre2 -4 citroner2 kilo sukker eller 6 gram stevia    Sådan gør duKlip bladene fra og læg hyldeskærme i en skål. Tilsæt kogende vand,  citroner,  citronsyre, rørsukker eller Stevia.Lad det trække 4 - 5 dage i køleskabet.Kom saften på rengjorte flasker. Du kan skylle flaskerne i Atamon eller fryse din færdige saft, hvis du vil undgå Atamon.Den færdige koncentrerede hyldeblomstsaft fortyndes 1:4 med vand eller mineralvand.Drop opskriften og lav din egen hyldeblomstsaftDer er mange forskellige opskrifter på hyldeblomstsaft, og der er forskel på mængden af sukker,  vand og citron.  I nogle  opskrifter, står der også at du skal skylle hylden grundig, men det kommer an på hvor du har plukket den.Hyldeblomsaften med Stevia er noget tyndere i konsistens, da den ikke har den store mængde sukker. Stevia er et sundt alternativ til sukker, da det søder, uden at belaste blodsukkeret, og Stevia er også helt uden kalorier. Du skal endelig ikke bruge ret meget, da det så vil få en lille bitte snert af lakrids smag.Hyldeblomstsaften med rørsukker er lidt tykkere i konsistensen og er derfor også velegnet som koncentrat til dressinger, isdesserter og oste. Til  sommerfesten kan du hælde lidt konsentreret hyldeblomstsaft, i en tør hvidvin og det smager næsten som Hyldeblomstvin.Næste gang tror jeg, at jeg vil prøve at kombinerer sukker og Stevia i min hyldeblomstsaft. Jeg vil søde med Stevia, for at spare på sukkeret, men tilsætte halvdelen af sukkeret, for at bevare noget af den fyldige konsistent...- Er du på udgik efter en drikkeklar øko-hyldeblomst, så har jeg en lækker en her 

Forrige
Forrige

Kolvig, bål og hekseafbrænding

Næste
Næste

Kong Hans Kælder