Madfar's julekage

madfar_julekage_opskrift-7.jpg

Velkommen til MADjulekalenderenJeg har inviteret en række af mine yndlingsbloggere, inden for sundhed, kost og livsstil, til at være med i den store MADjulekalender. Så hver dag frem til juleaften kan du åbne op for en lækker juleopskrift. MADFARS JULEKAGE ♡ Thomas fra Madfar.dkJeg har gået og funderet over hvordan jeg kunne give en klassisk kringle lidt gas på julepedalen. Jeg har taget nogle typiske indiske krydderier som vi i norden forbinder med jul. Kardemomme, kanel og appelsin. Når jeg laver sådan en kage her vælger jeg ikke sundhed med velsmag og velbehag. Og med gode råvarer af høj kvalitet hele vejen igennem, kommer velsmagen næsten af sig selv. Vi skal trods alt ikke høvle kage ned hver dag, men når vi endelig gør nyder jeg at vælge kvalitet. Så find dine bedste råvarer frem og gå i julestemning.Her får du mit bud på en rigtig julekage/kringle som bør nydes lun til god kaffe eller the.madfar_julekage_opskrift 6Remonce:

  • Fintrevet skal af 1 appelsin.
  • 100 gram brun farin eller muscovado sukker.
  • 100 gram blødt smør.
  • 100 gram rå marcipan.
  • 1 lille drys nanilje
  • 1 spsk kanel.
  • 1-2 spsk Disaronno (italiensk marcipan likør) eller mørk rom.

Kør det hele på røremaskine eller elpisker til du får en lysere ensartet masse.madfar julekage opskriftmadfar Opskrift på julekringleKAGEN:

  • 50 gram smør.
  • 2 dl fløde 38%
  • 25 gram gær.
  • 100 gram rørsukker.
  • 1 knsp havsalt.
  • 1 tsk stødt kardemomme.
  • 5 dl god hvedemel
  • 1 æg til pensling.
  • 1 spsk rørsukker til pynt.

Smelt smørret ved svag varme og tilsæt fløden. Når smør og flødeblandingen er fingerlun tilsættes gæren og opløses heri. Tilsæt sukker, salt og kardemomme. Det hele æltes godt på røremaskine. Lad dejen hæve lunt 1 time dækket med et visketykke.Rul nu dejen ud i ca 25x50 cm. Kom remoncen på og rul forsigtigt til en lang pølse. Form som en snegl og kom den i en passende springform. Lad hæve ca 1 time. Pensl kagen med æg og drys med rørsukker. Bag i forvarmet ovn, 200 grader i 25-30 minutter.Tro mig der vil sprede sig den skønneste duft i hele huset. Glædelig jul.madfar Julekage opskriftThomas Farsinsen har en brændende kærlighed for mad og blogger om gode råvare og lækkert hverdagsmad. Jeg kan godt afslører at han er i fuld gang med at skrive en kogebog :-) Følg Madfar på Instagram og Facebook Få opskrifter og inspiration til dit hverdagskøkken på Madfar.dkFra alle os til dig ♡ Tak for opskriften Thomas ♡ God jul til dig og dineSe alle opskrifter fra MAD julekalenderen her

Forrige
Forrige

Rødkålssalat med ribs, figner, druer og smørristede nødder

Næste
Næste

Jule chokocookies med orangeknas