Decemberboller med nisseøl

julebollermnisseoel.jpg

Velkommen til MADjulekalenderenJeg har inviteret en række af mine yndlingsbloggere, inden for sundhed, kost og livsstil, til at være med i den store MADjulekalender. Så hver dag frem til juleaften kan du åbne op for en lækker juleopskrift. DECEMBERBOLLER MED NISSEØL ♡ fra Sif OrellanaDisse decemberboller fra min nye bog, "Slyngler og Stanglakrids", er lige sådan en type boller, jeg kan lide. De er både mørke og fiberrige på grund af grahamsmelet og nisseøllen, og så er de fyldt med skønne, hakkede nødder, figner og svesker. Bollerne er lækre til morgenmad en kølig decemberdag  nybagte eller lunede i ovnen. De er dog også gode om eftermiddagen til en kop te  enten med koldt smør eller naturel. Håber, du har fået lyst til at bage dem, for jeg er overbevist om, at du vil holde lige så meget af dem som jeg.Og husk at tænde et par stearinlys på bordet. Levende lys hører den mørke tid til, og hos os får den, der tænder lysene, lov til at bestemme, hvem vi vil tænke ekstra meget på i vores familie, når vægen antændes. En hyggelig lille tradition.julebollermnisseoelDECEMBERBOLLER MED NISSEØL12 boller

  • 15 g gær
  • 1 nisseøl (33 cl)
  • 2 dl skyr
  • 3 spsk mørk sirup
  • 1 spsk salt
  • 75 g hakkede valnødder
  • 50 g hakkede, tørrede figner
  • 50 g hakkede svesker
  • 200 g grahamsmel
  • 400 g hvedemel

Opløs gæren i nisseøl og fromage frais. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen sammen. Den er temmelig klistret, og sådan skal den være. Læg film over skålen med dejen eller anbring den i en plastikpose. Slå en knude øverst, så posen er forseglet. Sæt skålen på køl i køleskabet i mindst 8 timer. Drys en håndfuld hvedemel over dejen, tag en håndfuld dej op ad gangen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hver klump skal være godt indhyllet i mel, så den ikke hænger ved. Lad bollerne hæve en lille halv times tid ved stuetemperatur, inden du sætter dem i ovnen ved 250 grader i ca. 10-12 minutter.juleboller med nisseølSif Orellana er forlægger, blogger på www.siforellana.dk, mor til tre og forfatter til bl.a. familiekogebøgerne "Krudtugler & kanelsnegle" og "Rollinger & roulader". Den 28. november udkommer Sifs finaleudgave i "Krudtugleserien", Slyngler & stanglakrids, der folder et stort inspirationsunivers ud med opskrifter, tips og idéer til hele året rundt til familier med børn.Følg Sif på Instagram og Facebook.  Klik dig ind i Sif´s verden lige her på sifforellana.dkFra alle os til dig  ♡ Tak for opskriften Sif ♡ God jul til dig og dineSe alle opskrifter fra MAD julekalenderen her

Forrige
Forrige

Chokoladebrud med pistacie

Næste
Næste

Fyldte dadler