Solæg til påsken

Sønderjysk-solæg_.jpg

Familien kommer hjem til påske, og som en lille appetizer før påskefrokosten, vil jeg servere solæg. Solæg er en en sønderjyst specialitet, som passer rigtig fint til påsken. Du får lige opskriften her:

  • 20 æg, str. medium
  • 2 løg (kun skallerne)
  • 7 spsk. salt
  • 2 liter vand

Kog æggene i 20 minutter, sammen med salt og løgskaller. Tag æggene op, og knus forsigtig skallen, den kan trække farve fra lagen.Læg alle æg i et stort glas og hæld den afkølede lage over,  så det dækker æggene. Lad æggene står i mindst 3 dage, før de er spiseklare. De kan holde sig i et par uger.Serveres direkte fra glasset.Pil ægget og del det i to stykker. Tag æggeblommen ud, og fyld hullet med tabasco, stærk sennep og lidt peber - og evt. lidt tamariLæg æggeblommen, omvendt tilbage i hullet. Så spiser du dit solæg i en god mundfuld. Gerne samen med et glas øl.God påske fra Susy

Forrige
Forrige

WORKSHOP: En dag i mit antiinflammatoriske køkken

Næste
Næste

Min tur til Mexico City: Mad, farver, musik og dans