Spiselige insekter, som proteintilskud

Proteiner-fra-insekter.jpg

Tjener der er en flue i min suppe! Ja, det er i stedet for kødboller.Selv om Noma serverer levende myrer, så tror jeg vi er ret langt fra et menukort med, Billebøf med ormesauce! Men insekterne er ved at finde vej ind i vores spisekammer, fordi at det er en god og billig proteinkilde - og der er rigeligt af de små kryb.Hvad siger du - Er du klar til at spise insekter?Proteiner fra insekterINSEKTER I MADENPå en tur til Aarhus, blev budt på insekt smagsprøver. Vi kunne vælge imellem en knasende sprød bille, larve og græshoppe! Det var de unge mennesker fra firmaet "Buggies" som præsenterede det nyeste proteintilskud, i form af insekter. Men min veninde smagte nysgerrigt på dem og hendes søn - ja han spiste hele den sprøde bille. Jeg tog mine poser med insekter med hjem, lagde dem på et sprødt salatblad, tog et billede  - og smed dem ud. Jeg er bare ikke klar endnu ...Der er ingen tvivl om at insektproteiner nok skal vinde indpas i vores mad, da der er store klimamæssige fordele ved  at få proteiner fra insekter, i stedet for kød. Men jeg tror at de kommer snigende i maden, i form af insekt pulver i pølser eller som mel i en muslibar.De første porteinbar, der indeholder insekter, er faktisk allerede at finde i Danmark. Det er iværksætteren Christine Spliids der har lavet Crobar, som blandt andet indeholder mel, der er udvundet fra fårekyllinger ( insekter der er i familie med græshopper). Jeg har fået disse tre smagsprøver tilsendt - så nu må jeg lige samle mig mod, til at sætte tænderne i dem!CROBAR lavet af insekter, fårekyllingerPROTEINKUGLERDu får lige opskriften på en lækker proteinbar, med eller uden insektproteiner. Jeg har valgt den økologiske Hampeprotein fra Nyborggaard. Kan virkelig godt li´at den er dyrket, forarbejdet og pakket her i Danmark, på Nyborggaards egne hamp marker.

  • 50 g hampeproteinpulver eller insektmel
  • 100 g tørrede dadler
  • 50 gram hasselnødder
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 tsk ægte kanel
  • 1 tsk friskrevet ingefær
  • 1 tsk friskpresset citronsaft

Ælt eller blend alle ingredienser sammen og form dem til små proteinkugler. Tril dem i kokosmel, hybenpulver, lakridspulver eller som her i havtorn.Proteinkugler med havtornSelv om tanken om at spise insekter forsat ligge os lidt fjern herhjemme, så har vi i mange år faktisk spist masser af skjoldlus. I flere røde pølser, vingummi og læbestifter, er den skarpe røde farve, karminsyre, fra den lille cochenillelus. Lusene lever på specielle kaktusplanter, med store flotte røde blomster på. Lusen spiser næringsstofferne fra den røde blomst og industrien laver derefter den fine røde farve fra lusen.FARVESTOFFET E-120 ER RØD FARVE FRA SKJOLDLUSHvis der står E-120, karminsyre eller carminer, så er det farvet med den lille fine skjoldlus du her ser. Er du vegetar eller vil du bare gerne undgå at spise skjoldlus,  så se efter farvestoffet E- 162, som er den vegetabilske rødebedefarve.Velbekomme ;-)Apropos insekter, så se lige dette skønhedsprodukt, fra den lille fine silkeorm 

Forrige
Forrige

Av, min kæbe sidder fast!

Næste
Næste

Kombucha Helsedrik