VIDEO: Kys din psoriasis

et-liv-med-psoriasis.jpg

Jeg har psoriasis, eksem og allergi. Men jeg har stort set, kunne holde mig, symptomfri i 25 år. Der har været mindre udbryd, som jeg har valgt at betragte som et signal fra kroppen, om at noget skulle forandres, i kost og levevis. Derfor kysser jeg min psoriasis, som jeg har valgt at betragter som et tilbud om en sundere livsstil. Og fordi at vi bliver sundere og gladere ved at kysse vores eksem i stedet for at skælde ud på kroppen.

Men denne gang lyttede jeg ikke da kroppen hviskede, til mig med små eksempletter - jeg hørte først efter da kroppen råbte, i et voldsomt udbrud af psoriasis, hvor 90% af huden på kroppen var i udbrud - så kom min egen medicin virkelig på prøve.

https://www.youtube.com/watch?v=XxmJVIhmcJM

Benyt dig af det gode tilbud på Retrokuren Online 🌿 

ET LIV MED PSORIASIS
I min ungdom var jeg fast kunde hos hudlægen og jeg havde et stort misbrug af hormoncremer, som har gjort min hud i dag er tynd og gammel før tid. Det betyder ikke at hormoncremer ikke kan have sin berettigelse, men de har også bivirkninger, når de bruges ukritisk i en årrække.

Jeg sagde stop til hormonsalverne og valgte i stedet at gå all in med antiinflammatorisk kost, og det som jeg senere udviklede til Retrokuren. Altså 1 uge med fuld opmærksomhed på kost og selvforkælelse.

Men selv om en kur, kan gøre underværker, så hjælper det jo ikke noget, hvis man går tilbage, til den livsstil, som i mit tilfælde udløste psoriasis og eksemen.

Jeg forsatte med den antiinflammatorisk kost og livsstil, men i en mere moderat udgave. Det er disse opskrifter jeg deler, i e-bogen "Mit antiinflammatoriske køkken" som er en del af Retrokuren Online.

Der er dog visse fødevare som, selv om de er antiinflammatoriske så undlades de ved psoriasis i udbrud.

Retrokuren Online er for alle der vil optimerer deres sundhed. Men på grund af mit eget voldsomme psoriasis udbrud, har jeg nu lagt en ekstra kapitel ind, med fokus på psoriasis.

På en måned blev jeg uge for uge, fri af mine psoriasis symptomer. Den første uge på Retrokuren, forsvandt symptomerne på arme og ansigtet og i den næste uge var resten af kroppen symptomfri - det tog dog 4 uger før eksemen på mine ben forsvandt.

Nej, der er desværre ingen quick fiks, cremer, kosttilskud eller andet der helbreder psoriasis.

KAN KOSTEN HELBREDE PSORIASIS?

Nej, psoriasis er en kronisk lidelse, hvor kroppens immunsystem laver en fejl, ved at danne hudceller alt for hurtigt, hvilket resulterer i en skorpet hud med inflammation, hævelse og voldsom kløe. Men ja, kosten og en sund og stressfri hverdag, har indflydelse på om psoriasis kommer i udbrud eller om den ligger i dvale.

Jeg er hverken læge eller hudlæge, jeg er bare mig, Susy som har prøvet min egen medicin, som fik mig symptomfri af psoriasis på 4 uger.

MIT SIDSTE BESØG HOS HUDLÆGEN, FOR 25 ÅR SIDEN
Jeg vil aldrig anbefale at du gør som jeg gjorde, for mange år siden, at nægte lægebehandling. Da jeg sad hos hudlægen for sidste gang, og sagde stop, nej tak til mere behandling med stærke hormoncremer. Min hud, kroppens værn, var gået i opløsning, flået op af psoriasis. Det kunne være gået gruelig galt. Men det behøver jo ikke at være enten eller, det kan være både og. Jeg burde have forsat lægebehandling, samtidig med at jeg lagde min kost og livsstil radikalt om. At det så lykkedes for mig, dengang og nu, var at jeg havde sat mig ind i stoffet og ville gå 100% ind for at få symptomerne væk, med det som sidenhen blev til Retrokuren Online.

LIVET I BALANCE

Ved et udbrud af psoriasis, lever jeg meget stringent, altså spiser kun mad der er antiinflammatorisk. Jeg går lange ture i naturen, mediterer, tager oliebade og er virkelig god ved mig selv. Når min hud er helet op, så nyder jeg også en kop kaffe, et lille stykke kage, et godt glas vin, en skøn parmesan, og et drys af øko-bacon, men i begrænset mængder. For der skal ikke så meget til før der kan komme endnu et udbrud. Psoriasis er min faste følgesvend, og det betyder at jeg resten af livet lever efter de antiinflammatoriske principper. Men efter en længere periode, uden symptomer, nyder jeg alle fødevarer, men i begrænsede mængder. Livet er for kort til alt for mange begrænsninger og restriktioner. Mad er ikke kun næring, det er også nydelse, minder, sociale sammenkomster, og hygge. Jeg vil tage et øko-bid af alt, og jeg vil tage et stort bid af livet. Det handler om et liv i balance.

To gange i året, tager jeg på en uges Retrokur, med råkost, detox og forkælelse. Jeg giver kroppen en pause for det der ikke gavner den og så giver jeg kroppen et boost af alt det som for mig, er naturens medicin.

JEG HAR LIGE VÆRET TIL LÆGEN MED PSORIASIS I UDBRUD

Da jeg havde mit kraftige udbrud af psoriasis, sendte min mand mig til lægen, og det samme havde jeg gjort, hvis det havde været en anden end mig selv ;) Jeg blev mødt af en sød og venlig læge, som glad fortalte mig at hun netop havde været på kursus i psoriasis, hvor underviserne var dygtige hudlæger. Yes, tænkte jeg, så er der måske sket en udvikling, i de 25 år der er gået siden jeg sidst var hos hudlægen. Efter at have vist hende min krop i udbrud, udskrev hun en stærk hormonsalve! Jeg bliver så frustreret ... Hvis salven ikke tog symptomerne, så kunne jeg få en stærkere hormonsalve og næste trin vil være biologisk behandling.

Igen må jeg understrege, at med psoriasis på 90% af kroppen og en hud i opløsning, så må du ikke nægte behandling, selv om det var det, jeg gjorde.

Jeg tog dog imod hormonsalven og fortalte at jeg var på Retrokuren og en antiinflammatorisk kost, med visse udelukkelser, men at jeg ville lave et lille eksperiment, med at smøre mit ene ben ind i hormonsalven, og se om den blev fri af psoriasis, før resten af kroppen. Ugen efter var begge mine ben, lige som resten af kroppen i bedring og jeg kunne ikke se forskel på de to ben. Jeg ved faktisk slet ikke om man kan lave et sådan forsøg. Jeg valgte at stoppe med hormonsalven, eftersom der ikke var nogen synlig forskel på mine to ben og resten af kroppen. Alt var i bedring og det blev det uge efter uge og efter 1 måned var jeg symptomfri.

PSORIASISGIGT

Jeg var også på hospitalet, i forbindelse med mit seneste udbrud af psoriasis. Men først da jeg vågnede med en øm albue, så stor som en tennisbold, eller mere nøjagtig på størelse med en golfbold. Jeg fik en tid hos lægen på hospitalet, som konstaterede psoriasisgigt og tilbød mig hormonbehandling, som virker antiinflammatorisk. Jeg takkede nej, og fortalte at jeg ville give det 1 måned med Retrokuren som er stærkt antiinflammatorisk. Det havde vi en længere snak om, og som du måske har gættet, så blev vi ikke helt enige. Han var af den overbevisning at det ikke kunne lade sig gøre. Jeg fortalte at der også var læger i dag, som har anerkendt, at den antiinflammatoriske livsstil kan nedbringe kroppens inflammation. Han fortalte at der ikke ligger noget videnskabeligt til grunde, og at han selv har haft patienter, der havde afprøvet kosten, uden resultat. Jeg bad ham om at registrerer mig, så ville jeg komme igen om 1 måned og hvis jeg ikke var symptomfri, så ville jeg tage i mod behandling. Omvendt hvis jeg var blevet symptomfri på Retrokuren så blev det registreret og måske enda givet videre til andre, altså som et supplement til lægebehandlingen.
Men sådan fungerer det ikke ....

Vi er mange, som er plaget med psoriasis, som ikke kan vente, til der er nogen som vil investerer i videnskabelig forskning om kostens betydning.

HOLISTISK LIVSSYN

Hvor vil dog ønske at de to verdner kunne forenes. I alle de år jeg gik til hudlægen, spurgte han aldrig om hvordan jeg havde det. Og da jeg i slutningen af vores bekendskab, fortalte hvad jeg havde studeret om kostens betydning, blev det blank afvist.

Selvfølgelig har det betydning for kroppen hvad vi spiser, tænker og føler.

TRO OG HÅB OM SAMARBEJDE
Jeg tror og håber at der er ved at ske en forandring, i måden vi tænker sygdom og sundhed på. Et eksempel er da jeg udgav "Mit antiinflammatoriske køkken" blev den købt og oversat til engelsk, af af LEO Innovation Lab. Det første ikke farmaceutiske produkt LEO Pharma sammen med LEO Innovation Lab har udviklet siden de startede for ca. 100 år siden.

Jeg kan ikke beskrive hvor meget det glæder mig, at et firma der lever af at forske og udvikle hormonsalver, også har et vindue åbent til kosten, i forbindelse med psoriasis. At det det ikke et enten-eller, men et både-og.

JEG KAN KUN GARANTERE EN SUNDERE LIVSSTIL
Åhh det blev en længere snak, men jeg syntes at det er vigtig at du kender min historie, før du beslutter dig for om du vil med på Retrokuren Online. For der er ingen quick fix, ingen kosttilskud, hudpleje, naturcremer, eller andet der kan helbrede psoriasis. Jeg kan heller ikke love dig at du med Retrokuren bliver symptomfri på 1 måned. Jeg kan dog garanterer, at du får en sund livsstil, med forkælelse, meditation, lækkert mad, der gavner krop og sjæl. Alt at vinde - intet at tabe

RETROKUREN ONLINE
I Retrokuren Online får du Retrokuren som er en uge med råkost, detox og selvforkælelse. Jeg har været i køkkenet og lavet videoer af alt maden, morgenmad, frokost, aftensmad og alt det derimellem. Du får også to meditations videoer, og nu er der så kommet et ekstra video kapitel om psoriasis. Nu skal det jo ikke blot være en uges kur, så du får også e- bogen "Mit antiinflammatoriske køkken" som indeholder alle mine yndlingsretter, så du kan forsætte den sunde antiinflammatoriske livsstil.

To gange i året tager vi en fælles Retrokur på Facebook. Det er januar og juni, og her er jeg der 24/7 til at hjælpe og sammen inspirerer vi hinanden til en skøn uge.

Det var min historie, du har din. Men med psoriasis, eksem eller allergi, kan du kan sikkert genkende meget af det jeg har fortalt.

Når du har set videoen her i mit lange blogindlæg, så kan du klikke dig ind på Retrokuren Online, og se videoen, om en uge på Retrokuren Online.

Tak for at du læste med.
Ønsker dig et liv i balance - et liv uden psoriasis symptomer.
Pas godt på dig selv #Kys din psoriasis.

Kærlig hilsen Susy

Forrige
Forrige

Maleworkshop: Kvinder, kunst og terapi

Næste
Næste

VIDEO 🌿 Kom med på Retrokuren Online