Veggie - svampe pålæg

Veganer-pålæg.jpg

Mange har svært ved at finde alternativer til pålæg, når det skal være vegetariske eller vegansk. Der findes masser af muligheder, når du tager grøntsager, bønner og linser i brug. På den måde får du også protein, fedtstoffer og andre gode ting med i dit pålæg - helt uden tilsætningsstoffer.Jeg vil lige hurtig dele en af de virkelig helt enkelte, som er lavet med ingredienser som er nemme at gå til.Du ska bruge følgende:

  • 1 pakke svampe
  • 1 løg
  • to forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk god olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber

Rens champignongerne, pil løg og hvidløg og skær det hele i småstykker. Så tager du en pande og svitser det hele svagt i olivenolie. Når det dufter dejligt, så tager du af panden og tilsætter finhakket forårsløg, samt de grønne stængler fra forårsløg. Det hele køres igennem en stavblender og tilsættes citronsaft, salt og peber. Det er alt.Stil retten i køleskabet i en times tid, så den står og trækker og den er klar til at smøres på brødet.Du kan bruge den som "leverpostej" med rødbede, agurk, asier eller med friske grøntsager på toppen.Forsøg dig frem med flere forskellige smagsnuancer, samt bønne og linser.TARTEX URTEPOSTEJTARTEX urtepostej har en hel serie med forskellige ingredienser, som du kan lade dig inspirerer af. Du kan også købe en Tartex, så du altid har lidt pålæg i køleskabet. Jeg vil til en start anbefale dig den der hedder Tartex urtepostej eller den med hvidløg.Du ka se hele udvalget af tartex urtepålæg her på Netspiren.dk.FARS MIX er også en af mine favoritter, som vi altid har i køkkenet. Det er en pose med forskellige tørrede bønner og linser, en grundfars, som blandes med mosede grøntsager, hvidløg, løg og måske et æg.  Man rører farsen sammen og steger den på banen som små bønnefrikadeller  - og de er også velegnede som pålæg til madpakken. Du kan du finde farsmix her.Affiliate link 

Forrige
Forrige

Opskriften på en sund mayonnaise

Næste
Næste

FOTOWORKSHOP: Lær at tage bedre billeder til de sociale medier