Syltede græskar ala mormor, med et pift!

DSC0264.jpg

Jeg kan ikke li´syltede græskar! Vi troede at vi havde købt asier, men da fik fik hul på den, da viste det sig at være et græskar :-o Min mormor syltede altid græskar og jeg mindes ikke den søde smag og den travlede konsistens, som noget godt. Nu er udfordringen så om vi kan gøre det bedre...Syltede græskarVi, det vil sige min mand startede med at skrælle og rengøre græskaret og skære den i  en cm. tygge stave. Så lavede han en saltlage af lige dele vand og eddike og salt, så det dækker græskarene. Lad dem ligge og trække i saltlagen i et døgn. Til syltede græskar skal du bruge  følgende:

  • 1 græskar ca. 2 kilo
  • ingefær
  • lauerbærblade
  • sort peber
  • vanillestænger
  • ca. 1 1/2 vand
  • 2 dl. eddike
  • 1 kilo sukker eller sukrin

Dagen efter laver du en sukkerlage. Bland alle ingredienser i en gryde og lad det koge indtil sukkeret er opløst. Så lægger du dine græsker op i lagen, lidt af gangen, så de alle er dækket til. Kog dem indtil de har et kart udseende. Tag dem op med en hul ske og direkte over i de atemonskollede glas. Hæld lagen over så den dækker græskarende og lad dem stå i 14 dage.Opskrift på syltede græskarHer er de så de færdige græskar. De bliver lidt klarer at se på om en måneds tid - siger min mand!zSyltede græskar ala mormor med et pift14 dage senere....Vi smagte på dem i går. Min mormor ville nok mene at vi har ødelagt dem! Men og jeg må sige at de smager faktisk ok, hvis man er til lidt sødt med et pift. Men de kan umuligt måle sig med mind mands syltede agurker.Dem får du opskriften på om et par dage - Glæd dig ;-)

Forrige
Forrige

Verdens bedste Syltede agurker

Næste
Næste

Den lille sorte