Stegte rødbeder med gedeost

k-rødbeder.jpg

Så er de her, de nye danske rødbeder. Supersunde og antiinflammatoriske.Stegte rødbeder er en lynhurtig ret der kan nydes som en lille appetizer eller som tilbehør til de fleste retter.k-rødbederDu skal kun bruge:

  • 2  rødbeder
  • lidt gedeost
  • 3 spsk. citronsaft
  • rødbedetop eller mynteblade
  • olivenolie til stegning

Skræl rødbeden, her er det en god idé at have handsker på.Skær rødbeden i skriver, som pandesteges i olivenolie i 5-7 minutter. Drys med salt og peber.Sluk for panden og lad rødbedestykkerne hvile sig et par minutter, med friskpresset citronsaft, gedeost og mynte eller den grønne rødbedetop, hvis du er så heldig at den følger med.BAGTE RØDBEDERDu kan også vælge at lave bagte rødbeder. De vaskes og bages i ovnen på 160 grader i ca. 1 1/2  time, afhængig af størrelsen. Prik i rødbeden med en strikkepind, og mærk om den er mør. Skær de bagte rødbeder ud og hæld lidt olivenolie og friskpresset citronsaft på og top med gedeost eller skyrRødbederne smager også rigtig godt, med lidt presset hvidløg eller peberrod.Opskriften er fra "Mit antiinflammatoriske køkken"  

Forrige
Forrige

Ét ord, til gode feriebilleder og minder.

Næste
Næste

Rocky Ginger fra "Mit ANTI-inflammatoriske køkken"