Sprødstegt fisk

DSC1204.jpg

En fisk med slatten skind er desværre meget normalt at få serveret. Hvorimod en fisk med sprød skind høre til sjælenheder, selv på gode restauranter. Tænk at jeg skulle blive så gammel, at jeg skulle stege så mange fisk før jeg fandt ud af af sprødstege en fisk! Vi spiste frokost med min svoger på Bar`vin i København, et virkeligt skøn spisested, og her fik jeg sprødstegt Kulmule. Altså virkelig knasende sprødstegt. Læs mere og bestil straks bord på Barvin.dk ;-) Nå men her sad jeg så og var overasket over det sprøde fiskeskind, i modsætning af min svoger, som så fortalte mig hemmeligheden bag et sprødt fiskeskind.Sprødstegt multeFisk skal fanges selv eller købes hos fiskehandleren - syntes jeg. Vi er vild med multe. Vidste du at multen er vegetar ;-) Før jeg mødte min mand var jeg vegetar og han er jæger! Så til vores bryllup var en af retterne selvfølgelig multe. En fin måde at kombinerer vores to verdener på ikk? Multen kommer til Danmark om sommeren og på grund af vores varmere klima, så er den også begyndt at yngle herhjemme. Den har tidligere kun været bifangst for fiskerne. Når du ser en dansk multe hos din fiskehandler - så køb den!Sprødstegt fiskSÅDAN FÅR DU SPRØDSTEGT FISK.

  • varm smør og olie op til en høj temperatur.
  • læg din fisk i panden med skindsiden ned
  • klem fisken ned med en pallet
  • rør ikke ved fisken (det er her jeg plejer at vende og dreje den flere gange)
  • når du kan se at fisken er ved at være gennemstegt, næsten færdigstegt, så vender du den.
  • Sluk for komfuret og lad fisken hvile et øjeblik og din fisk er nu færdig - din sprødstegte fisk!

Sprødstegt fiskØver mig i at fotograferer salt drys! Det er så ikke helt lykkedes endnu, men det lykkedes mig at lave sprødstegt fisk. Drys fisken med Maldonsalt og den er klar til servering - sprød og lækker. Når det nu er en multe, som lever af havets planter, så syntes jeg den skal serveres med tang. Hvis du ikke kan få fat i frisk tang fra marsken eller andre rene steder, så kan jeg anbefale Nori tangdrysSprødstegt Multe - vegetarfiskI sommers var jeg på min første fisketur og her fiskede vi også efter multe - med franskbrød selvfølgelig.Ønsker du inspiration til din første fisketur, så læs med her!Pøj, pøj med din sprødstegte fisk

Forrige
Forrige

FOOD Festival i Aarhus

Næste
Næste

Hybensuppe