Naturlige smagsforstærkere og pesto

urtepesto.jpg

Der skal krydderier og smagsstoffer, til det meste mad, for at det smager af noget. Tænk dig et stykke kød uden salt eller en sovs uden krydderier. Men der er ingen grund til at bruge kunstige smagsstoffer og smagsforstærkere i maden, når vi så nemt kan opnå en skøn smag - helt naturlig.KUNSTIG SMAGSFORSTÆRKERDet 3 krydderi, gemmer sig under mange navne, det kaldes også E-620 og E621 eller Glutaminsyre. Det er en af de mest anvendte tilsætningsstoffer i færdigretter, supper, kød, pølser, chips, sovse og dip. Det bliver desværre også anvendt i almindelige husholdninger. Det er ikke et helt uskyldig tilsætningsstof, faktisk er der mange som lider af nogle af de symptomer man kan få, også kaldet "kinesisk restaurant-syndrom". Det skyldes at "det 3 krydderi" blev kendt fra de kinesiske restauranter. Nogle at de hyppigste symptomer, ved at spise denne smagsforstærker er,  hovedpine, kvalme, trykken for brystet og svedudbrud.NATURLIGE SMAGSFORSTÆRKERDem har vi mange af, det er blot at få gang i de forskellige smagsnuancer.immunbooster pestoNår vi laver mad, så fremhæves smagen meget bedre når vi kombinerer retten med alle de forskellige smagsnuancer, salt, sødt, surt og bitterBITTER: skrællen fra citrus, hvidløg, persille, rucola og grønne krydderurter.SØD: æbler, bananer, tørrede frugter og kanel.SALT: tamari, havsalt, og oliven.SUR: citronsaft, limesaft, grapefrugt og appelsin.STÆRK: chili, ingefær, hvidløg, peberrod og peber.UMAMI: tamari, tang og parmesan.OPSKRIFT PÅ URTEPESTOHer får du virkelig sammensat alle smagvarianter, så det bliver den skønneste pesto

  • En håndfuld urter (f.eks basilikum, rucola, ramsløg eller vilde urter)
  • et fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 10 mandler eller en lille håndfuld pinjekerner
  • 2 spsk. friskpresset citron eller lemonsaft
  • ca. 3-4 spsk. olie - prøv den nye hampefrøolie ;-)
  • chili
  • manukahonning eller ahornssirup
  • parmesan
  • salt og peber

Pestoen hakkes eller blendes og bruges som dip og tilbehør til pasta og som salatpesto.Opskriften er lånt fra Retrokuren, hvor den dog er uden parmesan og honning, i detox ugennaturlige smagsforstærkere i stedet Her ser du min kurv med alverdens olier og naturlige smagsforstærkere. Den står på sin faste plads, ved komfuret og der bliver dagligt eksperimenteret med de forskellige smagsnuancer.din egen peberblandingPEBER ER IKKE BARE PEBERPeber er et undervurderet krydderi. Hvis du én gang har lavet din egen peberblanding, vil du aldrig drømme om at købe et lille brev med støt peber igen. Prøv at lave din egen peberblanding med rød, sort, hvid og grøn peber. Brug de hele peberkorn, da de smager af meget mere. Vi har prøvet mange forskellige peberkværne, men vender hele tiden tilbage til den  gammel kaffekværn, da det er den bedste.Det samme gælder salt. Almindelig bordsalt er tilsat antiklumpemidler og kunstig jod, og så smager det bare ikke godt nok. Her må du også ud og eksperimenter med de forskellige salte der findes.  Alanterhavssalt indeholder naturligt jod og har en meget mere intens smag. Prøv også den fine rosa Himalayasalt, eller Maldon, som er i små fine saltflager. Hos Netspiren.dk har vi også vores eget lille "kvalitetsudvalg" hvor vi siger ja til mad med naturlige smagsstoffer og nej til mad med "det 3 krydderi" Lige som vi siger ja til sukker, sukrin og stevia, men nej tak til det kunstige sødestof Aspartam. Du kan læse mere her...Det var en lille hilsen fra krydderihylden.Men hvad syntes du?

Forrige
Forrige

Foodie - for madelskere

Næste
Næste

Sprød mandelbund med skyr og blåbær