Kvindelige kunstnere

Jeg er nysgerrig. Hvilken kunst har du derhjemme eller måske på din arbejdsplads 🎨

Jeg er ved at lægge sidste hånd på mit kunstterapeutiske malerkursus. Denne gang er malekurset for kvinder og om kvinder. Men i de mage år jeg har afholdt malekurser for alle, så er det altid kvinder der tilmelder sig. Jeg har faktisk kun oplevet mænd på mine malekurser, når jeg har afholdt dem i større virksomheder. Hvor de måske er lidt tvunget til at deltage ;)

Det får mig til at tænke på en debat, som fyldte rigtig meget for mig, da jeg uddannede mig til kunstterapeut, og forsat er optaget af. Hvad er kunst og hvorfor er der så få kvindelige kunstnere, som kan leve af Deres kunst, når nu interessen for kunst er så stor blandt kvinder.

Hvordan kan det være, at så få kvindelige kunstnere opnår den samme anerkendelse som mandlige kunstnere?

På kunstakademiet bliver der uddannet lige så mange kvinder som mænd, men på de danske kunstmuseer er kvindelige kunstnere stærk underrepræsenterede. Der i de sidste 15 år kun indkøbt 20% af kvindelige kunstnere.

Nye tal viser, at kvinder kun står for 2 % af den kunst som er solgt på internationale auktioner i de sidste 10 år.

Det er ret vild - og det er også ret vild at tænke på, at det først var i 1920 at det blev tilladt kvinder, at få den samme undervisning som mænd på kunstakademiet.

Gad vide om det er den samme fordeling der afspejler sig i vores hjem?
Jeg har været rundt i vores hjem og set på fordelingen af mandlige og kvindelige kunstnere. Ingen af mine malerier er valgt ud fra om de er skabt af mandlige eller kvindelige kunstnere. Hvis jeg ikke tæller mine egne kunstværker med, så er fordelingen herhjemme næsten ligeligt, dog med et lille forspring til de mandlige kunstnere.

Hvordan er din fordeling hos dig og på din arbejdsplads?
Hvilken kunst, plakater, malerier mm. har du på væggene, hvordan er fordeling på mandlige og kvindelige kunstnere?

Forrige
Forrige

Kvinde, iværksæt dit liv

Næste
Næste

Maleworkshop: Kvinder, kunst og terapi