Hr. Skov i Blåvand

IMG_1312.jpg

En eftermiddag langs vestkysten og ud til Blåvand hvor vi besøgte Hr. Skov. Det er sådanne butikker der kan ødelægge enhver netbutik;-)Man vil simpelthen ind i butikken og beruse sig i duft, smag og stemning. Man vil mærke indehavernes passion for butik, produkter og deres lyst til at tale med os kunderMiddag på Hr. Skov i BlåvandJeg havde kun hørt posetive ord om både gourmetbutikken, cafeen og Hr. Skov, så det var med store forventninger vi tog derud .Da vi kom var der fyldt helt op i butikken og cafeen, som vi heldigvis havde bestilt bord til i forvejen, nogen jeg ellers ikke er så god til at få gjort. Min mand fik en Gourme Burger som han var meget tilfreds med. Jeg fik en stor gryde med dampende muslinge med små perfekt kogte gulerødder i. Der var også en skål med brød,  pomfritter og aioli. Indrøm det, pomfritter smager fantastiske når de er perfekt lavet og det var de her, gyldne og sprøde og med en aioli jeg aldrig har smagt bedre. Det viste sig at være en hjemmelavet aioli med ramsløg. Ramsløg vokser som ukrudt i skovbunden og den smager som et forfinet hvidløg, men efterlader ingen hvidløgsduft.Efter et skønt måltid gik vi nedenunder i Hr. Skovs gourmetbutik, som er fyldt med specialiteter og delikatesser af ypperligste kvalitet og en rigtig god stemning. Man kunne høre på snakken i butikken, at der ogå var mange stamkunder.Min mand  forsvandt ret hurtig ind i vin rummet, hvor han fandt en Château La Fleur-Pétrus 1995. Ikke at det siger mig så meget, men jeg kunne forstå på min mands begejstring at det var en helt speciel rødvin.Hr. Skov i BlåvandJeg kom i snak med Hr. Skov, eller Claus som han hedder og han fortalte mig passioneret om alle de forskellige ting de selv laver, ham og hans hustru.  De plukker Kveller og laver urtesalt, ramsløg som de bruger i cafeen og og i den hjemmelavede aioli, kryddersnapse, hybenmarmelade og havtornsennep. Ja alt muligt, der laves med de råvarer der findes her på Vestkysten.Apropos vores snak om aspartam og andre tilsætningsstoffer, så er her ingen  kunstige sødestoffer og smagsforstærkere - Her er smager maden herlig, fordi der er brugt ordentlige råvarer, og der konserveres på gammeldags maner.Jeg elsker sådanne  reoler som er  fyldt med specialiteter, hvor der er  kræset om hver enkelt lille krukke. De forhandler selvfølgelig også Summerbird, Hansen Is, Estate Kaffe, oste fra Kjelst Mejeri og  pølser  fra Fanøslagteren. Der var økologisk lammerullepølse fra Varde Ådal og et overvældende udvalg af oste og økologiske oste fra Kristiansminde. De har også franske specialiteter som trøfler og caviar fra forskellige lande.Hr. Skov i BlåvandNaturen til bords"Naturen til bords" er en Sydjysk kogebog, som er lavet i samarbejde med 20 sydvestjyske kokke og andre madhåndværkere. Der er selvfølgelig også en kapitel om Hr. Skov,  hvor han deler denne opskrift på muslinge. Jeg ville så gerne dele oplevelsen med dig, så jeg sneg mig til at tage et billede af bogen, hvor du kan se opskriften og måske blive inspireret til at lave denne lille luksus ret. Jeg elsker når de pynter maden med blomster og blomster fra krydderurter. Her har de også brugt purløgsblomsten, der smager af meget mere end selve purløget.Naturen til bords på Facebook.Hr. Skov i Blåvand opskriftVi  ville gerne ha´blevet og hørt Hr. Skov fortælle meget mere, om hver eneste glas og flaske med hjemmelavet specialiteter i, men der var mange kunder i butikken, og vi havde vist allerede brugt rigelig af hans tid, med alle vores begejstrede spørgsmål.Caffé latte-to goFru Skov lavede en dejlig kop kaffe til os, som vi tog med ned på Blåvand strand, hvor vi nød solnedgangen.Hr. Skov i BlåvandSå er der madNu må jeg hellere få sluttet dette blogindlæg, for min mand har lige lavet et fad, fyldt med de delikatesser som vi købte med hjem fra Hr. Skov. Jeg spiser kun sjælent oste, men i aften vil jeg nyde det gamle håndværk, med stor fornøjelse.Delikatesser fra Hr. Skov i BlåvandKlik dig ind og læs meget mere om  Hr. Skov ..og følg med Hr. Skov på FacebookPå gensyn Hr. Skov

Forrige
Forrige

10 kvinders sundhed

Næste
Næste

Et kig bag om Netspiren.dk