Grydebrød - Verdens bedste brød

Verdens-bedste-brød-grydebrød.jpg

"Verdens bedste brød" - Det er Jim Laheys grydebrød netop blevetkåret som.Det skyldes at han med grydemetoden opnår en virkelig sprød og lækker skorpe. Samtid så er brødet så nemt at lave at selv et barn nu kan bage et brød.Vi bagte faktisk hans brød for år tilbage, men så kom vi fra det igen, fordi vi jo ikke spiser så meget hvidt brød. Men når vi nyder et stykke, så skal det også smage helt forrygende og det gør grydebrødet. Så nu har min mand taget det frem igen og han har endda købt en perfekt gryde dertil - en sort oval gryde fra Le Creus. Det er vel egentlig en gryde til en lille steg, men den passer perfekt til grydebrødet.Verdens bedste brød - grydebrødI den oprindelige opskrift bliver der brugt hvedemel. Jeg har valgt at udskifte den med spelt, som jeg har en forkærlighed for. Spelt er en gammel hvedesort med et stort proteinindhold og meget mere smag.Opskrift på verdens bedste brød

  • 1 g tørgær eller gær, på størrelse med en grønært
  • 300 g vand
  • 400 g speltmel
  • 8 g salt

Sådan gør du: Du blander bare de få ingredienser sammen i en stor skål. De bliver en meget våd og blød konsistens, men sådan skal det være. Så lader du det hæve i 12 timer. Nu skal du ikke gå i baglås over de 12 timer, du skal jo ikke holde vagt, det passer helt sig selv.Slå dejen op på et skærebræt og ælt det lidt med lidt mel, ca 1 spsk. Kom det tilbage i skålen og lad det efterhæve i 2 timer.Sæt gryden ind i ovnen på 250 grader. Når gryden er varm, hælder du din dej i gryden og bager det på 250 grader i 30 minutter - med låg.Derefter tager du låget af og lader brødet bage færdig ved 230 grader i 15 minutter.FiniGrydebrød - verdens bedste brødSynd at der ikke er lyd på, så du kan høre den knasende sprøde skrorpe.Jeg tror ikke på at mad, af god kvalitet, er sundhedsfarlig. Men der er fødevarer vi ikke bør spise hver dag. Grydebrødet er et af dem! Om det er verdens bedste brød må du bedømme - det smager ihvertfald lækkert!Det minder mig om et foredrag jeg var til med Martin Kongstad, som humoristisk fortalte om nogle mennesker fra et bestemt område af København ” her får børnene et kørekort når de fylder 18, hvis de ikke har rørt hvede”   ;-)- Se også Christians lækre hjemmelavet rugbrød.

Forrige
Forrige

Vi har fået hund

Næste
Næste

MATCHA - Det nye grønne