GRØD Crackers og minder

DSC_0601.jpg

GRØD smager af minder. Grød var noget af de første mad vi blev præsenteret for, lige efter vælling og modermælken. Vi har alle minder om grød, speciel havregrød. Havregrød minder mig, om de morgener hvor min mormor stod i køkkenet og lavede havregrød til mig, før jeg skulle i skole. Varm havregrød med kold smør og masser af sukker.GRØD til alleNår vi skulle flotte os, lavede min mormor øllebrød med fløde. Dejlige minder, som blev genopfrisket da jeg lå på barselgangen, med min søn. Sct. Joseph var kendt for deres lækre øllebrød med fløde. En uge med øllebrød og fløde til morgenmad. Ja, det var dengang, - i gamle dage, hvor man fik mulighed for at være en hel uge på barselsgangen!Mine drenges minder om grød, er knap så romantiske som mine. De fik serveret Jaws grød, lige indtil de kollektiv nægtede, at spise nogen former for grød igen! Jawsgrød, er helsebrancens ældste grødblanding og den indeholder en masse forskellige kornsorter.OPSKRIFT PÅ GRØD CRACKERSLav en ekstra portion morgengrød og gem resten til grød crackers. Her har jeg blot lavet en god gammeldags portion havregrød, men du kan bruge alverdens grød. Jeg har tilsat lidt blåbær, under den sidste del af kogningen. Til topping har jeg brugt hakkede mandler og græskarkerner og afslutningsvis hældt de flydende gulddråber fra Yacon sirup over. Den har et GI på kun 3, hvilket vil sige at den nærmest ikke belaster blodsukkeret.Fordel din grød ud på en bradepande - bag grøden ved 150 grader i ca.20 minutter - Du har nu de lækreste gyldenbrune, sunde og sprøde GRØD Crackers.GRØD CRACKERSGRØD har løftet sig til nye højder. Fra at være en sund og fiberrig fattigmandskost, der billigt og effektivt kunne mætte mange munde, er det nu blevet ret trendy med grød.De fineste restauranter serverer også grød. Ikke som vi kendte grød, men på den nye måde, med forskellig topping. GRØD er også navnet på en café i København, hvor man kan få alt muligt forskelligt grød. I storbyerne kan man også lige snuppe en "Grød to Go" hvor man lige ryster grøden lidt i kogende vand og morgenmaden er serveret.Til min mands fødselsdag, serverede kokken grød til natmad. Perlebyggrød med confiteret and, krydderurter og nedfaldsæbler, fra haven -  der var ingen som savnede natsuppen.Faktisk så er den "hotteste" grød netop nu - kold. Det er den populære Chia grød, med forskellige bær og nødder. Chiafrø er rige på omega 3 fedtstoffer og fibre og de bliver alle godt bevaret, i den kolde grød. Snup opskriften her ...MEGET MERE GRØD ...Når jeg nu bliver mindet om grød, er det fordi at vi er inviteret til Foodfestivals pop-up restaurent i Aarhus, på lørdag. Her vil vi få serveret grød den traditionelle og velkendte grød, som løftes til nye kulinariske højder. Et lækker varieret udvalg af morgengrød med tilbehørende topping der nøje er udvalgt, til at komplementerer grøden på den helt rigtige måde.Wow, lyder det ikke godt? Jeg skal nok snige mig til at få en opskrift, som jeg kan dele her på bloggen

Forrige
Forrige

GRØD - Nordisk gourmet mad

Næste
Næste

Mors dag - et ønske om fred