Frisk rødkålssalat

Velkommen til MADjulekalenderenJeg har inviteret en række af mine yndlingsbloggere, inden for sundhed, kost og livsstil, til at være med i den store MADjulekalender. Så hver dag frem til juleaften kan du åbne op for en lækker juleopskrift. FRISK RØDKÅLSSALAT ♡ Camilla fra Smag på madenJeg er vild med kål. Kål er en fantastisk grøntsag – de forskellige typer kål har forskellig sæson og du kan derfor altid få frisk kål.Til jul hører sig rødkål, men jeg er ærligtalt ikke udtalt begejstret for den rødkål fra spand eller glas man ofte får serveret til julefrokoster og juleanden. Jeg vil hellere have en sprød og frisk rødkålssalat, med masser af smag der kan give lidt modspil til julemaden.Her er mit bud på en frisk rødkålssalat til julebordet. Salaten giver den perfekte kombination af sprød rødkål, søde æbler og stærk peberrod.Du skal bruge (til 3-4 personer):

  • 2 dl skyr/cremefraiche
  • 4-5 tsk friskrevet peberrod
  • 1 æble
  • 250g rødkål
  • salt og peber
  • lidt persille til pynt

Sådan gør du:Rør den skyr/cremefraiche med peberrod og smag til med salt og peber.På et mandolinjern snittes rødkålen fint og æblerne skæres i tynde skiver.Læg æbleskiverne i lag med rødkål og peberrodscreme – enten i portionsglas eller i en stor skål.Slut af med lidt peberrodscreme og pynt med persille på toppen.TIP: Brug et lille stykke rødkål til at smage peberrodscremen til med i stedet for en ske, så kan du bedre bedømme om cremen er stærk og salt nok.Jeg hedder Camilla og blogger på www.smagpaamaden.dk ‘Smag på maden’ er en slags hyldest til den gode hverdagsmad. Jeg elsker nemlig mad og i særdeleshed funktionel, smagfuld og smuk mad – altså mad der på en og samme tid nærer både vores krop og sind, men uden at det nødvendigvis tager flere timer i køkkenet hver dag.Følg Camilla på Instagram og Facebook. Få meget mere inspiration fra Camilla på smagpåmaden.dkFra alle os til dig  ♡ Tak for opskriften Camilla ♡ God jul til dig og dineSe alle opskrifter fra MAD julekalenderen her

Forrige
Forrige

Julet chokoladebrud

Næste
Næste

Julens luksus grød bagt med tranebær & nødder