Saltede citroner fra Marokko

Saltede-citroner-fermenterede-citroner-fra-marokko.jpg

Saltede citroner er elsket og brugt af foodies overalt i verden. Saltede citroner er fermenteret, som er en måde at konservere på, og samtidig få de super sunde mælkesyrerbakterier. Saltede citroner smager ikke godt i sig selv, men de kan trylle, når de bruges som krydderi. De smager helt forrygende i en marokkanske Tagine, til gryderetter med lam eller kylling eller i små stykker til en cous cous salat. Du kan også presse saften ud fra de saltede citroner, og bruge det til en god dressing.Saltede citronerAlt hvad jeg laver af mad er stort set økologisk og derfor nævner jeg det ikke i mine opskrifter. Men netop med de saltede citroner må jeg sige at det er uhyre vigtig at citronerne er økologiske.OPSKRIFT PÅ SALTEDE CITRONER

  • 10 økologiske citroner
  • 6-7 håndfulde salt
  • citronsaft fra en citron
  • vand, så det dækker citronerne i glasset.
  • evt. krydderier, her har vi valgt kanel, vanillestang, spidskommen og chili

Vask citronerne godt, skær dybe lommer i citronerne, hvor du presser og gnider salt ind. Pres citronerne godt ned i et rengjort glas og kom resten af saltet derned. Kom evt. krydderier ved. Hæld vand i glasset, så det dækker citronerne.  Så sætter du låg på og lader dem stå at gøre sig klare i et par måneder. Hold lidt øje med citronerne og pres dem evt. mere ned og giv dem lidt ekstra citronsaft, hvis de ikke er tildækket.Vi kunne ikke helt vente, så her ser du dem efter en lille måned. Små møre og næsten dansende citroner.Saltede citroner fermenterede citroner fra marokkoFørste gang jeg smagte saltede citroner var på en tur i Marokko hvor vi fik serveret deres populære Tagine. Mine sønner har lige været hjemme og her lavede vi tagine, og genoplevede smagen og minderne fra Marokko. Vores tagine er alt for ny og rød! Jeg ville SÅ meget hellere have en ægte Marrokansk lertagine uden farve og styling. Du kan se den ægte Tagine hvor kvinden i huset serverer hjemmelavet mad til os i  Essaouia HER...Marokkanske saltede citroner - fermenterede citronerVores hjemmelavede Tagine, smagte forrygende, og var fyldt med alverdens sunde krydderier, såsom, kanel,  gurkemeje, spidskommen, ingefær, chili, hvidløg, koriander, mynte og selvfølgelig de gode saltede citroner. Normalt ville jeg dele opskriften med dig her, men det gør jeg ikke, for jeg må indrømme at jeg kender en der laver den bedre end os!Vores ven Frank, gav os for et halvt års tid siden et glas af hans saltede citroner og han serverede os den bedste Tagine jeg har smagt. Ikke kun selve Taginen" men også den tilhørende cous cous salat og dressing. Den var også bedre end de mange taginer jeg har fået på mine to besøg i Marokko, hvor den oprindelig er fra.Så vil jeg bare slutte af med at vente på opskriften fra Frankixfood.dk ;-)Saltede citroner fermenterede citroner fra marokkoHvis du også vil i gang med at fermenterer hvidkål og rodfrugter, så læs mere om det i mit blogindlæg  HER..

Forrige
Forrige

Opskrifter og små glimt af hverdagslykke

Næste
Næste

Ser jeg tyk ud i den her mave?