Susy Grundahl

Kost, kunst og kreativitet

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Sunde drikke
    • Spis din have
    • Vegetar
    • Salater
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fisk
    • Juleopskrifter
  • Malekursus
  • Foto
  • Emner
    • Fotoportræt
    • Madanmeldelser
    • Motion og træning
    • Spis din have
    • Human trafficking
    • Rejser
    • Stil
    • Kunst og kunstterapi
    • Kost og sundhed
    • Boganbefalinger
    • Kreativitet og interesser
    • Kunst og kunstterapi
  • Om Susy
  • Shop

Verdens bedste Syltede agurker

September 11, 2014 By Susy Grundahl

Jeg vil gerne være sådan en, der sylter. Det er jeg så ikke lige blevet – endnu. Det er min mand til gengæld og han laver simpelthen verdens bedste syltede agurker. De bedste jeg nogen sinde har smagt, og jeg har smagt mange!
Opskrift på syltede agurkerOPSKRIFT PÅ SYLTEDE AGURKER
Herhjemme er vi vild med krydderier, så der er ikke sparet på de forskellige naturlige smagsforstærkere i vores syltede agurker.  Start med at vask og prik asierne med en gaffel. (Det er mig der prikkede agurker og fotograferede ; ) Så laver du saltlage med med 150 gram salt pr. 1 liter vand. Der skal være vand nok til at dække agurkerne. Lad agurkerne stå i minimum 12 timer.

Nu laver du en anden lage med ca. 3 liter lage til 4 kilo agurker.

  • agurker – vi havde 4 kilo
  • 1 1/2 kilo sukker
  • dild
  • hel peber, sort, rød og hvid
  • peberrod i tynde stave
  • sennepsfrø
  • chili
  • 3 liter Agurk eddike. Den kan man endelig få økologisk. Nogle gange bruger vi istedet, æbleeddike.

Bland eddike, sukker, chili, senepskorn, peberrod.  Lad lagen koge ind til sukkeret er opløst.

Agurkerne tages op af saltlagen og tørres på et viskestykke. Tag de rengjorte sylteglas og tilsæt nogle dråber atamon eller cognac i hver glas, samt kogende vand. Skrug låget på og ryst glasset, så konserveringen også kommer på låget. Hæld vandet ud igen.

Nu pakker du drueagurkerne i glas og putter dildkroner ned i og peberrodsstængerne tages med en pincet og kommet i glasset. Nu hældes hele lagen over, så glasset er helt fyldt.

Du kan også tilsætte små perleløg, men dem havde vi ikke.

Syltede agurkerNu skal de bare stå i skabet i et par måneder og du har de mest knasende sprøde og friske drueagurker, til vinterens simreretter.
Opskrift på verdens bedste syltede agurkerDer er chili i alle sylteglas, men i en af dem er det den vilde habanero.  Er spændt på hvordan den smager 😮

Hvis du er kommet i syltehumør, så snup også opskriften på “ Syltede græskar ala mormor, med et pift”

Relaterede indlæg

Verdens bedste ostekage Grydebrød – Verdens bedste brød Finca La Torre – Verdens bedste økologiske olivenolie Syltede græskar ala mormor, med et pift!

Filed Under: Alle blogindlæg, Opskrifter, Spis din have

About Susy Grundahl

Mit navn er Susy. Grundahl Jeg er kunstterapeut, indehaver af Photo Styling Background, forfatter til Mit Antiinflammatoriske køkken og Retrokuren. Læs mere om mig her. Vi ses på Instagram og Facebook. :)

Jeg er kunstterapeut, indehaver af Photo Styling Background, samt forfatteren af Mit anti-inflammatoriske køkken og Retrokuren.

Læs mere Om Susy

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 37-siders gratis E-bog: "Sund Morgenmad"

Social

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Sunde opskrifter

Opskrifter

Tøj & Stil

Stil

Skønhed

Stil

Kreativitet & Interesser

kreativitet

Træning & Motion

træning

Boganbefalinger

bøger

Få blogposts først!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 37-siders gratis E-bog: "Sund Morgenmad"

  • Tips til gode produktbilleder

    Tips til gode produktbilleder
  • Min tur til Mexico City: Mad, farver, musik og dans

    Min tur til Mexico City: Mad, farver, musik og dans
  • Bøger, billeder og gode fotobaggrunde

    Bøger, billeder og gode fotobaggrunde
  • VIDEO: Tips til bedre madbilleder!

    VIDEO: Tips til bedre madbilleder!
  • HOT VEGETABILSK KARRYSUPPE

    HOT VEGETABILSK KARRYSUPPE