Verdens bedste Syltede agurker

DSC0260.jpg

Jeg vil gerne være sådan en, der sylter. Det er jeg så ikke lige blevet - endnu. Det er min mand til gengæld og han laver simpelthen verdens bedste syltede agurker. De bedste jeg nogen sinde har smagt, og jeg har smagt mange!Opskrift på syltede agurkerOPSKRIFT PÅ SYLTEDE AGURKERHerhjemme er vi vild med krydderier, så der er ikke sparet på de forskellige naturlige smagsforstærkere i vores syltede agurker.  Start med at vask og prik asierne med en gaffel. (Det er mig der prikkede agurker og fotograferede ; ) Så laver du saltlage med med 150 gram salt pr. 1 liter vand. Der skal være vand nok til at dække agurkerne. Lad agurkerne stå i minimum 12 timer.Nu laver du en anden lage med ca. 3 liter lage til 4 kilo agurker.

  • agurker - vi havde 4 kilo
  • 1 1/2 kilo sukker
  • dild
  • hel peber, sort, rød og hvid
  • peberrod i tynde stave
  • sennepsfrø
  • chili
  • 3 liter Agurk eddike. Den kan man endelig få økologisk. Nogle gange bruger vi istedet, æbleeddike.

Bland eddike, sukker, chili, senepskorn, peberrod.  Lad lagen koge ind til sukkeret er opløst.Agurkerne tages op af saltlagen og tørres på et viskestykke. Tag de rengjorte sylteglas og tilsæt nogle dråber atamon eller cognac i hver glas, samt kogende vand. Skrug låget på og ryst glasset, så konserveringen også kommer på låget. Hæld vandet ud igen.Nu pakker du drueagurkerne i glas og putter dildkroner ned i og peberrodsstængerne tages med en pincet og kommet i glasset. Nu hældes hele lagen over, så glasset er helt fyldt.Du kan også tilsætte små perleløg, men dem havde vi ikke.Syltede agurkerNu skal de bare stå i skabet i et par måneder og du har de mest knasende sprøde og friske drueagurker, til vinterens simreretter.Opskrift på verdens bedste syltede agurkerDer er chili i alle sylteglas, men i en af dem er det den vilde habanero.  Er spændt på hvordan den smager :-oHvis du er kommet i syltehumør, så snup også opskriften på " Syltede græskar ala mormor, med et pift"

Forrige
Forrige

Lav din egen Chufa mælk

Næste
Næste

Syltede græskar ala mormor, med et pift!