Susy Grundahl

Kost, kunst og kreativitet

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Sunde drikke
    • Spis din have
    • Vegetar
    • Salater
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fisk
    • Juleopskrifter
  • Malekursus
  • Foto
  • Emner
    • Fotoportræt
    • Madanmeldelser
    • Motion og træning
    • Spis din have
    • Human trafficking
    • Rejser
    • Stil
    • Kunst og kunstterapi
    • Kost og sundhed
    • Boganbefalinger
    • Kreativitet og interesser
    • Kunst og kunstterapi
  • Om Susy
  • Shop

Finca La Torre – Verdens bedste økologiske olivenolie

July 4, 2017 By Susy Grundahl

Jeg har lige været i Malaga, på en fotoopgave for Hippie House, som er leverandør af spaniens bedste økologiske olivenolie. Finca La Torre er kåret som verdens bedste olivenolie og fire år i træk kåret som spaniens bedste økologiske olivenolie af Flos Olei guiden.

Det blev til en masse stemningsbilleder af livet og produktionen af olivenolien på Finca La Torre.
Kom med på en visuel rundtur i olivenlunden og smag også på min yndlingsdressing, som du får opskriften på her.

Velkommen til Finca La Torre

Jeg måtte lige stige ud af bilen for at fange dette storslåede syn af den lange indkørsel op til olivenlunden. På vejen dertil mødte vi både heste, får og høns, som bidrager med naturlig gødning til oliventræerne.

Her sidder teamet bag verdens bedste olivenolie, og holder en lille siesta, for fotografens skyld.

På Finca la Torre dyrkes olivenolien efter Rudolf Steiners principper, hvor hele produktionen er lukket inde i et økologiske kredsløb. For eksempel så anvender man restproduktet fra olivenpresningen, som naturgødning. Det er den biodynamiske måde og den kendes på kvalitetsstemplet “Demeter”

Ville ønske at jeg kunne have været med til at overværer olivenhøsten, som skulle være virkelig smuk. Der ligges hvide duge rund om oliventræet og så kravler der en mand op i træet og ryster det, så alle oliven falder blidt ned i det hvide klæde. Men frugterne høstes først i oktober og skal være i hus i løbet af 20 dage for at sikre den bedste kvalitet. Normalt høstes der fra oktober til december, men i slutningen af sæsonen er mange oliven begyndt at oxidere, og det påvirker smagen. Derfor har Finca la Torre investeret i nyt udstyr så høsten begrænses til de førnævnte 20 dage. Det betyder, at der arbejdes dag og nat i den periode, som sluttes af med en fest.

Vi tog forskud på høstfesten og pyntede op med langbord,  gedeost, salat og friske baguette som dyppes i olivenolie. Det blev også til en lille flamenco dans i olivenlunden.

Jeg hørte dem faktisk snakke om at de på Finca la Torre ville åbne op for overnattende gæster, der kan nyde stilheden, naturen og liver på Finca La Torre.

OLIVENOLIE SMAGNING

Jeg er vild med olivenolie og herhjemme serverer vi ofte olivenolie med brød som en lille forret. Faktisk er det nærmest en lille olivenoliesmagning, på samme måde som en vinsmagning. Vi stiller en masse små skåle frem med udvalgte olivenolier i og så er der olivenoliesmagning. Vi ser på farven, duften og smagen.

Smagen af olivenolie er meget forskellig, alt efter hvilke sorter olivenolie der er brugt, samt jord og vejrforhold – høsten og den efterfølgende behandling af olivenolien. Olivenolie kan have en naturlig smag af alt fra grønne bananer, græs, citrus og nødder.

I Fenca La Torre olivenolien anvender de sorterne hojiblanca, picudo, cornicabra og arbequina som giver Deres olivenolie en intens smag af frugt med antydninger af urter, citrus, grønne æbler og skrællen fra grønne bananer. En  dejlig frisk og bitter og nøddeagtig smag.

Jeg er selvfølgelig fuldstændig forført efter at at have besøgt ildsjælende bag Finca La Torre, og den måde de planter, passer, høster og bearbejder deres økologiske olivenolie. Men jeg havde heldigvis smagt olien før jeg drog afsted på fotoopgaven og allerede der må jeg sige at det er en af de absolut bedste olivenolier jeg har smagt.

OMEGA 3 DRESSING

Du får lige opskriften på en super sund dressing, til sommerens salater.

  • 2 dl olivenolie
  • 1 dl vinegar
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed presset hvidløg
  • salt og peber

Alle ingredienser kommes i en skål og piskes godt sammen og hældes over salaten

Finca La Torres økologiske, extra virgin olivenolie forhandles i udvalgte specielbutikker og direkte hos Hippiehouse.dk
Den er ikke billig, så er du advaret – men den er alle pengende værd!

Vi besøgte også det lille fine mejeri, hvor de laver økologisk gedeost. Se med her …

Relaterede indlæg

Verdens bedste ostekage Verdens bedste Syltede agurker Grydebrød – Verdens bedste brød Historien bag den bedste Salade Chevre Chaud

Filed Under: Alle blogindlæg, Fototips, Kost og sundhed

About Susy Grundahl

Mit navn er Susy. Grundahl Jeg er kunstterapeut, indehaver af Photo Styling Background, forfatter til Mit Antiinflammatoriske køkken og Retrokuren. Læs mere om mig her. Vi ses på Instagram og Facebook. :)

Jeg er kunstterapeut, indehaver af Photo Styling Background, samt forfatteren af Mit anti-inflammatoriske køkken og Retrokuren.

Læs mere Om Susy

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 37-siders gratis E-bog: "Sund Morgenmad"

Social

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Sunde opskrifter

Opskrifter

Tøj & Stil

Stil

Skønhed

Stil

Kreativitet & Interesser

kreativitet

Træning & Motion

træning

Boganbefalinger

bøger

Få blogposts først!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 37-siders gratis E-bog: "Sund Morgenmad"

  • Bøger, billeder og gode fotobaggrunde

    Bøger, billeder og gode fotobaggrunde
  • Tips til gode produktbilleder

    Tips til gode produktbilleder
  • HOT VEGETABILSK KARRYSUPPE

    HOT VEGETABILSK KARRYSUPPE
  • VIDEO: Tips til bedre madbilleder!

    VIDEO: Tips til bedre madbilleder!
  • Min tur til Mexico City: Mad, farver, musik og dans

    Min tur til Mexico City: Mad, farver, musik og dans