Gammeldags mormor æblekage og et strejf af sundhed
Æblekage står for mig som synonymet på en mormor dessert. Min mormor serverede det ofte og det var selvfølgelig med masser af makroner og flødeskum. Et fint dækket bord med hendes hjemmehæklede dækkeservietter, som hun havde i alverdens farver. Jeg har kun beholdt de hvide og de kommer frem i dag.Der er ingen æbler i hele verden, der smager så godt som danske haveæbler. Æbler er også sunde, de indeholder stoffet pektin, som styrker tarmfloraen. Nu laver vi så en gammeldags æblekage, som nok ikke lige er så supersund, ren ernæringsmæssig. Men mad er også minder, smag og nydelse og denne æblekage er sund på minder.Sådan laver du en gammeldags mormor æblekage med makroner og flødeskum
- 1 kilo æbler
- 1-2 dl. vand Så lidt som muligt, bare så æblerne har lidt vand i bunden af gryden.
- lidt sukker, ca. 80 gram
- vanillekorn eller vanillestang. Jeg bruger 1 lille teske ægte vanille
Så skræller du bare æblerne og renser dem for kernehuse og andet og skære dem i små stykker. Kog æblestykkerne i en gryde indtil æblerne er bløde. Endelig ikke for længe, kun ca 5- 10 minutter, hvorefter de moses, gerne lidt groft. Så er de klar til at dekoreres i lag på lag af æblemos, gammeldags makroner og rigeligt med flødeskum. Jeg har ristet lidt hasselnødder til at komme på toppen.SUND ÆBLEKAGE MED CHIA FYLD OG SKYRGæsterne er gået og jeg hygger mig med en lidt sundere udgave af æblekagen. Den er lavet på samme måde som "den gammeldags mormoræblekage" men uden sukker og makroner. De er afløst af smuldret Chia knækbrød og den er toppet med skyr og et drys af gojibær. Snup opskriften på glutenfri Chia Knækbrød HERI haven har vi to gamle æbletræer, som forsyner os med masser af æbler, ofte flere end vi kan spise. Så vi har i denne tid en kasse ude ved vejen med dette skilt på. Resten af æblerne gemmes til havens fugle, så de har noget til vinteren.Har du flere æbler, så klik dig om og få opskriften på " Glutenfri Crumble æblekage" lige HER..."An apple a day - keeps the doctor away"