Susy Grundahl

Kost, kunst og kreativitet

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Sunde drikke
    • Spis din have
    • Vegetar
    • Salater
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fisk
    • Juleopskrifter
  • Malekursus
  • Foto
  • Emner
    • Fotoportræt
    • Madanmeldelser
    • Motion og træning
    • Spis din have
    • Human trafficking
    • Rejser
    • Stil
    • Kunst og kunstterapi
    • Kost og sundhed
    • Boganbefalinger
    • Kreativitet og interesser
    • Kunst og kunstterapi
  • Om Susy
  • Shop

Stegte rødbeder med rødbedetoppe pesto

January 29, 2018 By Susy Grundahl

Det er en fryd for øjet at se grøntsager i deres fulde form, med top og gerne med spor af økologisk jord.  Rødbeder, gulerødder, selleri og andet har de fineste toppe, som passer fint i smagen til grøntsagen. Så spis endelig også den sunde og klorofyl rige top, sammen med grøntsagen eller  kom den ned i en smoothie eller greenie.

Vi enten lynsteger de grønne toppe eller som her, hvor jeg har lavet en lækker pesto af rødbedetoppen

STEGTE RØDBEDER

Når du skærer rødbeden i skiver, så stop op et øjeblik og se de smukke linjer i den blodrøde rødbede.

  • 2  rødbeder
  • 3 spsk. citronsaft
  • olivenolie til stegning
  • salt og peber
  • gedefeta til topping

Skræl rødbederne og skær dem i skriver. De pandesteges i olivenolie i 5-7 minutter. Drys med salt og peber.

Pres lidt frisk citronsaft på de stegte rødbeder og pynt dem med pesto og feta.

RØDBEDETOPPE PESTO

Rødbedetoppen smager dejlig frisk og bitter. Hvis det ikke er mulig for dig at få rødbeder med top på så kan du også bruge gulerodstoppe, ukrudt, grønkål, basilikum mm.

  • toppen af et bundt rødbeder
  • en lille håndfuld ristede pinjekerner
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk parmesan
  • salt og peber

Alle ingredienser blendes sammen til en cremet masse. Tilsæt gerne lidt ekstra olivenolie, så den bliver cremet og blød.

Relaterede indlæg

Stegte rødbeder med gedeost Rødbede tzatziki med peberrod Stegte gulerødder med sesamfrø Naturlige smagsforstærkere og pesto

Filed Under: Alle blogindlæg, Opskrifter, Salater

About Susy Grundahl

Mit navn er Susy. Grundahl Jeg er kunstterapeut, indehaver af Photo Styling Background, forfatter til Mit Antiinflammatoriske køkken og Retrokuren. Læs mere om mig her. Vi ses på Instagram og Facebook. :)

Jeg er kunstterapeut, indehaver af Photo Styling Background, samt forfatteren af Mit anti-inflammatoriske køkken og Retrokuren.

Læs mere Om Susy

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 37-siders gratis E-bog: "Sund Morgenmad"

Social

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Sunde opskrifter

Opskrifter

Tøj & Stil

Stil

Skønhed

Stil

Kreativitet & Interesser

kreativitet

Træning & Motion

træning

Boganbefalinger

bøger

Få blogposts først!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 37-siders gratis E-bog: "Sund Morgenmad"

  • Tips til gode produktbilleder

    Tips til gode produktbilleder
  • VIDEO: Tips til bedre madbilleder!

    VIDEO: Tips til bedre madbilleder!
  • Min tur til Mexico City: Mad, farver, musik og dans

    Min tur til Mexico City: Mad, farver, musik og dans
  • HOT VEGETABILSK KARRYSUPPE

    HOT VEGETABILSK KARRYSUPPE
  • Bøger, billeder og gode fotobaggrunde

    Bøger, billeder og gode fotobaggrunde