Spis lilla mad

IMG_0267.jpg

Min veninde Pia Ehlers og jeg holdt engang  foredrag om ” Pigment Power” hvor vi gennemgik farvers betydning i både maden og i vores omgivelser. Er det ikke spændende hvordan farverne påvirker os på forskellige måder og hvad vi forbinder de forskellige farver med. Hvorfor der er farver som vi slet ikke kan holde ud og så er der andre farver som tiltrækker os.Mange af vores fødevarer kan også deles op i farvegrupper, der er rige på forskellige stoffer.De helt grønne grønsager er rigest på Klorofyl, som er planternes blod.Lilla frugter og grøntsager er rige på antioxidanter fra stoffet Anthocyanin, som tilhører de såkaldte flavonoider, som vi også kender fra rødvin.Jeg kom til at tænke på de lilla fødevarer igen, da jeg lige købt et lilla blomkål.  Dem har jeg ellers altid undgået, fordi jeg troede at de var farvet eller gensplejset! Men det er jo ikke lovligt i Økologi så nu blev den prøvesmagt.Smagen er meget som det almindelige blomkål og så den mister en lidt af farven efter kogning, så næste gang vil jeg lige komme lidt citronsaft i vandet eller spise det rå. Lilla blomkål vil se skøn ud i en salat med gule grønsager som majs, ananas, gul peber.Spis lilla madSom auberginer, blommer, rødkål, rødbeder, blåbær,  et godt glas rødvin eller den supersunde Aroniasaft Farven lillaEr en følsom og spirituel farve og den bruges ofte i guddommelige malerier.Lilla er en sekundær farve, som er sammensat af rød og blå.Komplementær farven er gul så de to farver er klæder hinanden godt - også på tallerken.Lidt om symbolikklen i lilla:Positiv: Intuition, spirituel bevidsthed, klarsyn, luksus, sandhed og ægthedNegativ: trist og sårbar, nervøsitet, angst og depression.Symbolik: Den symboliserer det spirituelle, åndelige og det mystiske.Det var lige en lille hurtig hilsen inspireret af en lilla blomkål

Forrige
Forrige

Donér et maleri

Næste
Næste

Stenalderkost af Thomas Rode