Spaghetti bolognese med tid og kærlighed

ægte-spaghetti-bolognese.jpg

Alle elsker spaghetti bolognese!  Du elsker garanteret også squash bolognese, når du har smagt det. Den verdensberømte ret fra Bologna, i Italien, laves i mange forskellige variationer og er for mange blevet kendt som  hurtigretten "Spaghetti med kødsovs" Det lyder ikke nær så forførende som, spaghetti bolognese, og det er det heller ikke. Hemmeligheden bag den bedste bolognese er nemlig -  kærlighed og simretid. Så lav retten i weekenden eller en dag hvor du har tid til at lade den stå at simre i et par timer - mindst.Lyt til Vivaldi og lav dig en Bolognese og en stor skål grøn salat.ægte-spaghetti-bolognese-1Du skal bruge:

  • 500 gram oksefars
  • 2 løg
  • 1 lille gulerod
  • 5 fed hvidløg
  • frisk chilli
  • 1 glas flåede tomater
  • 1 lille glas tomatpurè
  • 2 dl. vand
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning
  • timian eller origano

Sådan gør du:

  • svits kødet i olie
  • hak løg og svits dem på en pande til de bliver gyldne
  • tilsæt hvidløg, chili og basilikum
  • riv guleroden, fint
  • tilsæt tomater, puré, vand, salt og peber

Nu skal retten bare stå og simre i et par timer. Hold øje med at den ikke løber tør for væske. Kom evt lidt mere vand i undervejs. Din Bolognese er færdig, når hele hjemmet dufter af italien.Spaghetti bolognese3 timer senere ...Så er den klar til servering.Spaghetti eller strimlede squashI dag valgte vi at lave retten med strimler af squash og gulerødder, hvilket smager dejlig knasende frisk og sundt.Andre gange så er det "the italien way" med de gode gamle spaghetti. Her bruger vi altid de økologiske speltspaghetti. Faktisk er der lige kommet en hel ny glutenfri serie af pasta, som er lavet på Konjac svampen og soja. Se alle pastaer fra Unifood her ...Så spiser vi!Det er vigtig at spaghttien er kogt "al dente"  At spaghetti-kernen har bid og ikke er udkogt.  Når spaghettien er lige ved at være klar, så tag et lille bid, så du kan mærke om den er klar. Du kan også gøre som min mor  - klask en spaghetti op på væggen. Hvis den bliver hængende - så har den, fået nok ;-)Når spaghettien er al dente,  serveres den straks!Husk at toppe retten, med lidt reven parmesan.Buon appetitoSquash-bolognese-1Den italienske by Bologna har ikke kun lagt navn til Spaghetti Bolognese, men også den gode lasagne. Snup opskriften på "lasagne Bolognese"

Forrige
Forrige

Der bor Hollywoodstjerner på vejen

Næste
Næste

Verdens bedste ostekage