Ovnbagt Blomkål ala Tel Aviv

ovnbagt-blomkacc8al-27502.jpg

Aldrig har jeg fået en blomkål, som smager så fantastisk, og jeg ellers fået blomkål i alle varianter.Min veninde, Susanne fik i fødselsdagsgave en rejse, af og med sin søn, til Tel Aviv. Vi kendte til overraskelsen, så vi gav hende kogebogen "Jerusalem" samt en masse skønne krydderier der passer til retterne i bogen. I bogen anbefaler forfatteren  Yotam Ottolenghis en restaurant, der hedder "North Abraxas" som de selvfølgelig besøgte.Da de kom hjem fra ferien fortalte Susanne minutiøst om alt de eventyrlig mad de havde fået på denne restaurant. Hendes fortælling om det ovnbagte blomkål, var også så stemningsfuld at vi straks måtte eksperimenter med denne ret. Den er perfekt som en lille forret eller som tilbehør.FATTIGMANDS ARTISKOKDen minder så meget om den elegante og dyre artiskok, at vi fristes til at kalde retten for "Fattigmands artiskok" men det er et lidt for tarvelig navn til så fin er forret. Man spiser den på næsten samme måde som en artiskok og man bider og sutter alt indmaden ud af de bagte blade, som vi valgte at lave en estragonsmør til.Vi havde ingen opskrift, men gættede os frem til følgende:

  • Køb en lille fin økologisk blomkål
  • Skyl blomkålen og knæk bladene, så de løsner sig og ligger fint spredt ud
  • Overhæld den med en god olivenolie, salt og peber.
  • Blomkålen med blade , bages i ovnen i 45 minutter på 175 grader
  • Derefter drysses det gyldne blomkål med lidt parmesan
  • og evt. evt. med lidt sprødstegte bacon, men det er slet ikke nødvendigt.

ESTRAGON SMØR. Her tager du blot lidt smør, finhakket estragon, lidt citronsaft, salt og peber.Så starter blomkålsfesten. Til dig som altid syntes at blomkål smager lidt fesen, så prøv lige denne her! Selve blomkålen smager helt vidunderligt.De bagte blomkålsblade er sprøde og lækre og alt indmaden i blomkålsbladene smager som det fineste blomkålssmør. Pluk, bid og sug alt fra blomkålsbladende, på samme måde som du gør med artiskokbladene. Har du også fået lyst til kogte artiskokker, så snup min opskrift herHvor er et dog en flot ret. Se lige, den fine hvide blomkål, der lyser op blandt de mørk bagte blomkålsblade.Selv resterne er smukke og rustikke. Vi spiste rub og stub.Da jeg var inde og bestille den omtalte bog "Jerusalem" af  Yotam Ottolenghis opdagede jeg han også er forfatteren til " Plenty" som er en af mine fineste vegetarbøger, med lækre retter og et hvidt cover med guldbogstaver ;-)Du kan finde alle Yotam Ottolenghis bøger hos Saxo her

Forrige
Forrige

Kærlighedsvafler på sengen

Næste
Næste

Gratis internet i toget, til alle