MADFAR Inspiration til hverdagskøkkenet

MADFAR-Inspiration-til-hverdagskøkkenet-opskrifter.jpg

Den langskæggede madentusiast, Thomas Farsinsen er min Facebook ven. Jeg har aldrig mødt ham, men jeg har i flere år, nydt hans passion for mad og rene råvarer, fra hans blog “Madfar”. Engang spurgte jeg ham, om han ikke snart skulle udgive en kogebog. Han svarede,  at det var hans store drøm, og han håbede at det på et tidspunkt ville blive aktuel.Det er det nu! Hans første bog er netop udkommet og titlen er selvfølgelig “MADFAR Inspiration til hverdagskøkkenet”  En flot maskulin, familiær og autentisk kogebog, med dejlige stemningsbilleder fra køkkenet, familien og god mad.MADFAR Inspiration til hverdagskøkkenet opskrifterStort tillykke til Thomas. Det er en helt ubeskrivelig stor følelse at stå der med sin første kogebog i hånden. Sende den ud i verden og håbe på at den bliver godt modtaget.Herhjemme er den blevet taget rigtig godt imod og der er allerede lagt gule sedler ind flere på flere opskrifter. En  ægte hakkedreng med æbler, blommer, løg og bacon. Smørstegt rødspætte med hjemmelavet remoulade. Livas favorit -shawarma med arabiske fladbrød og tahindressing. Og selvfølgelig Madfar-burgeren med skiver af mormorbrød.Burger med mormorfranskbrødMormor franskbrød, er ikke til at stå for. Jeg ved præcis hvordan det smager - altså min mormors franskbrød. Det smagte af gode minder, hygge og kærlighed.Som Thomas skriver i sin bog " Denne opskrift er en kærlighedserklæring til min dejlige mormor, som jeg havde glæden af i næsten 40 år. Jeg husker tydeligt, når hun ankom med disse her kæmpestore hvedebrød. Man kunne skære gigantiske skiver og jeg nød det med velbehag. Hun har sikkert bagt brødene med stegemargarine og hvedemel af ikke lødig kvalitet. Men de var hjemmebagt og lavet med kærlighed og med tanken om, at det kunne svare sig selv at bage i stedet for at købe. Brødet er pivhamrende hvidt og smager himmelsk"Thomas har selvfølgelig skiftet margarinen ud med økosmør og hvedemel af bedste kvalitet ;-)Som du kan se på coveret og bagsiden af bogen, så er det en bog med masser af personlighed og en smittende madglæde. Og du behøver ikke at have en stor maskinpark, for at lave mad efter bogen. Det eneste du skal bruge er en skarp kniv, et skærebræt, en gryde, en god stegepande og gode råvarer"MADFAR Inspiration til hverdagskøkkenetDet er Thomas Farinsens gode ven, den skønne skuespiller, Rasmus Bjerg som har skrevet forord i bogen. De var naboer tilbage i 1996, dengang hvor Thomas knap nok kunne spejle et æg.  Deres først møde var en aften hvor Thomas fik damebesøg, og derfor bankede på døren til Rasmus, for at låne stearinlys, proptrækker og vinglas - pæne vinglas!Madfar og Rasmus BjergThomas må have imponeret sin date denne aften, for mange år siden. Det er nu hans hustru, Kristina som sidder her i køkkenet og nyder den nye kogebog, et glas vin og duften af den hjemmelavede mad. Det ser så skøn ud - jeg håber at den bog kommer til at ligge under mange juletræer i år, som gaven til far, søn eller ægtemand.MADFAR Inspiration til hverdagskøkkenet familienDu kan få meget mere inspiration til hverdagsmad, på Thomas Farsinsens blog "Madfar""MADFAR Inspiration til hverdagskøkkenet" forhandles på Saxo, lige her Jeg vil gerne give dig en lille smagsprøve af Madfars opskrifter. Sidste år var han sammen med  24 dygtige madblogger, inviteret med i den store MAD Julekalender, her på bloggen. Så hyg dig med "Madfars Julekage"

Forrige
Forrige

Fætter Fætter - Københavns første toastbar

Næste
Næste

Sådan får du smukke øjenbryn