Kolvig, bål og hekseafbrænding

sant-hans-aften.jpeg

Sankt Hans aften spise vi på Restaurnt Kolvig, en moderne restaurant i den historiske bygning i Ribe. Vi stod også ved Sct. Hans bålet i Hjerting, hvor jeg i mit stille sind, holdt jeg et minuts stilhed, for de kvindeskæbner der måtte lide så grusomt en død.Vi kørte til Kolvig, fordi vi ville sikre os en virkelig god Sct. Hans middag. Vi har besøgt Kolvig flere gange og været meget tilfredse. Men denne aften levede de ikke helt op til vores forventninger. Jeg vil dog skynde mig at sige, at serveringen var sød og venlig.Vores midsommer menu på Restaurant KolvigBisque af vadehavsrejer, dild, rejebrød og sort sesamEn dejlig kraftig ret, med friske vadehavsrejer og et fin sprød rejebrød.Chili marineret makrel, grønne asparges, råsyltede rødbeder og ramsløgDen rå marinerede makrel smagte godt, det gjorde dressingen også. Men så var der hældt noget syre på retten, som dominerer fuldstændig og vi sad tilbage med en kraftig eddike smag i munden.Bryst og balloutine af sødam unghane på hvide asparges, kveller, jordbær og basilikum sauceRetten smagte dejlig, men hvor ville jeg gerne ha´ haft den serveret på en stor flad tallerken. Den lå i en stor, elegant dyb tallerken, der ville være smuk til en salat eller en suppe. Men at  hovedretten, ikke har mere plads, end på en almindelig dessert tallerken,  gjorde at vi hurtig fik smadre det hele sammen. Samtidig så var tallerknen så dyb, at det elegante forsvandt lidt, ved synes af os to, siddende med albuene oppe mod lysekronerne, for at nå ned i tallerknen. Jeg er vild med kveller...Rabarber cheesecake, rabarber sorbet og syltet rabarberDesserten så imponerende ud, men den var bare ikke god nokJeg tror bunden har været lidt sprød, nu var den bare fugtig, blød og kedelig.  Cremen var ikke blød og cremet, og toppen var tyk af gelatine. De fine rabarber der lå i bunden, var trådede, så vi kunne enten ligge de små aftyggede rabarber op på tallerknen igen eller vælge at sluge dem  - vi valgte det sidste. Vores rabarber sourbet, smagte forrygende.Vi kommer igen fordi....Der er så få gode spisesteder, på min egn og Kolvig er en af dem.Måske var det bare en uheldig aften, jeg håber ikke de har slækket på den Kolvigske standart.”Snakken ved bordet”Jeg havde en lang snak om heksejagt, hekseafbrænding og Maren Spliid,  som jo faktisk boede her i Ribe. Da vi fik serveret de små sprøde og grønne kveller,  ledte det snakken hen på Vadehavet og Marsken. Jeg sad dog mest og lyttede beundringsfuld til min mand, der fortalte om højvande, lavvande, marsk lam, muslinge, østers og alt der dyrliv der er herude på Marsken.Men det må vist blive en helt anden blog  …Her kan du besøge KolvigHar du besøgt Kolvig? Så del endelig din oplevelse med os her

Forrige
Forrige

Svinkløv Badehotel & Valnøddelagkagen

Næste
Næste

Hyldeblomstsaft med rørsukker og Stevia