Susy Grundahl

Kost, kunst og kreativitet

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Sunde drikke
    • Spis din have
    • Vegetar
    • Salater
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fisk
    • Juleopskrifter
  • Malekursus
  • Foto
  • Emner
    • Fotoportræt
    • Madanmeldelser
    • Motion og træning
    • Spis din have
    • Human trafficking
    • Rejser
    • Stil
    • Kunst og kunstterapi
    • Kost og sundhed
    • Boganbefalinger
    • Kreativitet og interesser
    • Kunst og kunstterapi
  • Om Susy
  • Shop

Kolvig, bål og hekseafbrænding

June 26, 2012 By Susy Grundahl 1 Comment

Sankt Hans aften spise vi på Restaurnt Kolvig, en moderne restaurant i den historiske bygning i Ribe. Vi stod også ved Sct. Hans bålet i Hjerting, hvor jeg i mit stille sind, holdt jeg et minuts stilhed, for de kvindeskæbner der måtte lide så grusomt en død.

Vi kørte til Kolvig, fordi vi ville sikre os en virkelig god Sct. Hans middag. Vi har besøgt Kolvig flere gange og været meget tilfredse. Men denne aften levede de ikke helt op til vores forventninger. Jeg vil dog skynde mig at sige, at serveringen var sød og venlig.

Vores midsommer menu på Restaurant Kolvig

Bisque af vadehavsrejer, dild, rejebrød og sort sesam
En dejlig kraftig ret, med friske vadehavsrejer og et fin sprød rejebrød.

Chili marineret makrel, grønne asparges, råsyltede rødbeder og ramsløg
Den rå marinerede makrel smagte godt, det gjorde dressingen også. Men så var der hældt noget syre på retten, som dominerer fuldstændig og vi sad tilbage med en kraftig eddike smag i munden.

Bryst og balloutine af sødam unghane på hvide asparges, kveller, jordbær og basilikum sauce
Retten smagte dejlig, men hvor ville jeg gerne ha´ haft den serveret på en stor flad tallerken. Den lå i en stor, elegant dyb tallerken, der ville være smuk til en salat eller en suppe. Men at  hovedretten, ikke har mere plads, end på en almindelig dessert tallerken,  gjorde at vi hurtig fik smadre det hele sammen. Samtidig så var tallerknen så dyb, at det elegante forsvandt lidt, ved synes af os to, siddende med albuene oppe mod lysekronerne, for at nå ned i tallerknen. Jeg er vild med kveller…

Rabarber cheesecake, rabarber sorbet og syltet rabarber
Desserten så imponerende ud, men den var bare ikke god nok
Jeg tror bunden har været lidt sprød, nu var den bare fugtig, blød og kedelig.  Cremen var ikke blød og cremet, og toppen var tyk af gelatine. De fine rabarber der lå i bunden, var trådede, så vi kunne enten ligge de små aftyggede rabarber op på tallerknen igen eller vælge at sluge dem  – vi valgte det sidste. Vores rabarber sourbet, smagte forrygende.

Vi kommer igen fordi….
Der er så få gode spisesteder, på min egn og Kolvig er en af dem.
Måske var det bare en uheldig aften, jeg håber ikke de har slækket på den Kolvigske standart.

”Snakken ved bordet”
Jeg havde en lang snak om heksejagt, hekseafbrænding og Maren Spliid,  som jo faktisk boede her i Ribe. Da vi fik serveret de små sprøde og grønne kveller,  ledte det snakken hen på Vadehavet og Marsken. Jeg sad dog mest og lyttede beundringsfuld til min mand, der fortalte om højvande, lavvande, marsk lam, muslinge, østers og alt der dyrliv der er herude på Marsken.
Men det må vist blive en helt anden blog  …

Her kan du besøge Kolvig

Har du besøgt Kolvig? Så del endelig din oplevelse med os her

Relaterede indlæg

Pop-up restaurant day Michelin Restauranter Restauranter i Nice Forført på Restaurant Höst

Filed Under: Alle blogindlæg, Madanmeldelser

About Susy Grundahl

Mit navn er Susy. Grundahl Jeg er kunstterapeut, indehaver af Photo Styling Background, forfatter til Mit Antiinflammatoriske køkken og Retrokuren. Læs mere om mig her. Vi ses på Instagram og Facebook. :)

Comments

  1. Obaderin says

    February 18, 2016 at 00:12

    Opskrift, bedre sent end aldrig. Jeg har brugt en oprfsikt pe5 gulerodskage og skiftet gulerod ud med rabarber. Jeg vil tro at enhver gulerodskageopskrift kan bruges. Min ser se5dan ud: 2 dl sukker, 2 e6g, 1,5 dl olie, 2,5 dl mel, 1 tsk natron, 1 tsk bagepulver, 1 knivspds salt,lidt lage fra et glas syltet ingefe6r 250 g rabarber1 dl ristede, hakkede mandlerBlandes i den ne6vnte re6kkeff8lge, passer til en springform pe5 18 cm i diameter.Bages ca 45-50 min ved 180 grader.Man bestemmer selv hvilken slags sukker, hvilken olie osv. Alt bliver godt.

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jeg er kunstterapeut, indehaver af Photo Styling Background, samt forfatteren af Mit anti-inflammatoriske køkken og Retrokuren.

Læs mere Om Susy

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 37-siders gratis E-bog: "Sund Morgenmad"

Social

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Sunde opskrifter

Opskrifter

Tøj & Stil

Stil

Skønhed

Stil

Kreativitet & Interesser

kreativitet

Træning & Motion

træning

Boganbefalinger

bøger

Få blogposts først!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 37-siders gratis E-bog: "Sund Morgenmad"

  • VIDEO: Tips til bedre madbilleder!

    VIDEO: Tips til bedre madbilleder!
  • Min tur til Mexico City: Mad, farver, musik og dans

    Min tur til Mexico City: Mad, farver, musik og dans
  • Bøger, billeder og gode fotobaggrunde

    Bøger, billeder og gode fotobaggrunde
  • Tips til gode produktbilleder

    Tips til gode produktbilleder
  • HOT VEGETABILSK KARRYSUPPE

    HOT VEGETABILSK KARRYSUPPE