Susy Grundahl

Kost, kunst og kreativitet

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Sunde drikke
    • Spis din have
    • Vegetar
    • Salater
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fisk
    • Juleopskrifter
  • Malekursus
  • Foto
  • Emner
    • Fotoportræt
    • Madanmeldelser
    • Motion og træning
    • Spis din have
    • Human trafficking
    • Rejser
    • Stil
    • Kunst og kunstterapi
    • Kost og sundhed
    • Boganbefalinger
    • Kreativitet og interesser
    • Kunst og kunstterapi
  • Om Susy
  • Shop

Kogte artiskokker

July 9, 2014 By Susy Grundahl

Jeg syntes, der er noget ekstravagant over artiskokken, også navnet a r t i s k o k.
At tilberede og spise en artiskok er lidt eksotisk. Man overhælder den kogte artiskok med olivenolie og citron som flyder ned i gennem de mange artiskokblade. Så tager man hvert et blad imellem tænderne og nipper kødet af den inderste del, indtil man kommer ind til det lille artiskokhjerte.
Tilberedning af kogte artiskokker

Mange afholder sig fra at lave artiskokker, fordi man ikke lige ved hvordan den behandles. Det er slet ikke så bøvle. Du koger en stor gryde vand med salt, citronsaft og citronskal. Skær stokken af artiskokken og kom dem i det kogende vand. Artiskokkerne skal koge i ca. 30 minutter afhængig af størrelsen. Tag artiskokkerne op af vandet og lad dem dryppe af. Nu tager du forsigtig de midterste hjerteblade op. Nede i artiskokblomsten sidder der små “hår” som du tager op med en ske. I bunden af artiskokken, sidder selve artiskokkødet, så pas på at du ikke tager det med op. Sæt nu den midterste (lilla) del tilbage i artiskokken. Så er de spiseklar og kan nydes på flere forskellige måder.

Tilberedning af kogte artiskokker

Du kan lave en lækker estragonsmør, som du lægger ned i den lune artiskok, så den smelter ud imellem bladede. Den mest almindelige måde er at dryppe artiskokken med masser af olivenolie, citronsaft, salt og peber. Gerne med revet parmesan over.

Nu bliver det hyggelig 😉
På de store blade uden om artiskokken, sidder der inders inde ved stilken en masse godt artiskokkød, som du spiser ved at plukke et blad af og rive kødet af med tænderne. Sådan gør du også med de inderste blade, indtil du kommer ind til artiskokhjertet, som er det bedste. Det er den del af artiskokken, som forhandles i små glas.

ArtiskokkerI min bog Retrokuren råkost, detox og forkælelse, har jeg lavet en Artiskokråkost. Den er ikke kogt, men artiskokhjertet er blot revet på et rivejern, til en råkost med friske koriander og oliven. Jeg har valgt at tage artiskokken med, fordi den indeholder bitterstoffet cynarin, som er godt for leveren og fordøjelsen.

Artiskok og marietidsel bliver af samme grund ofte brugt i kosttilskud, på grund af stoffet cholin, som er medvirkende til at opretholde normal leverfunktion og fedtstofskifte. Du kan få disse urter samlet i kapslerne Active Liver

Artiskokker koster 15 kroner stykket, så det er en lille luksus forret.
Men det skal der også være plads til, nogen gange.
Velbekomme.

Relaterede indlæg

Grillede artiskok Ovnbagt Blomkål ala Tel Aviv Forvandl dit ukrudt til pesto og mælkebøttesaft Veggie – svampe pålæg

Filed Under: Alle blogindlæg, Opskrifter, Vegetar

About Susy Grundahl

Mit navn er Susy. Grundahl Jeg er kunstterapeut, indehaver af Photo Styling Background, forfatter til Mit Antiinflammatoriske køkken og Retrokuren. Læs mere om mig her. Vi ses på Instagram og Facebook. :)

Jeg er kunstterapeut, indehaver af Photo Styling Background, samt forfatteren af Mit anti-inflammatoriske køkken og Retrokuren.

Læs mere Om Susy

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 37-siders gratis E-bog: "Sund Morgenmad"

Social

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Sunde opskrifter

Opskrifter

Tøj & Stil

Stil

Skønhed

Stil

Kreativitet & Interesser

kreativitet

Træning & Motion

træning

Boganbefalinger

bøger

Få blogposts først!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 37-siders gratis E-bog: "Sund Morgenmad"

  • HOT VEGETABILSK KARRYSUPPE

    HOT VEGETABILSK KARRYSUPPE
  • VIDEO: Tips til bedre madbilleder!

    VIDEO: Tips til bedre madbilleder!
  • Min tur til Mexico City: Mad, farver, musik og dans

    Min tur til Mexico City: Mad, farver, musik og dans
  • Tips til gode produktbilleder

    Tips til gode produktbilleder
  • Bøger, billeder og gode fotobaggrunde

    Bøger, billeder og gode fotobaggrunde