Kamilleis med æbler, hvedegræs og lakridsmarengs

Kamilleis-med-æbler-hvedegræs-og-lakridsmarengs.jpg

Kokken Tobias Tabajara Lauritzen stod for hele menuen til min mands fødselsdag. En af de skønne retter han tryllede frem var desserten.  Alt smager forrygende i denne dessert og sammen smager det ypperligt. Selve isen der smager af noget så utraditionel som kamilleblomst, den flydende koldskål som smager frisk og cremet og de knasende sprøde marengs, med en drillende smag af lakrids. Perfekt!

Tobias har været så gavmild at lade mig dele opskriften med jer :-)

Desserten er meget flottere i virkeligheden, end når den som her, er taget i aftenen stearinlyset skær.

Kamilleis med æbler, hvedegræs og lakridsmarengsOPSKRIFT PÅ KAMILLEIS MED ÆBLER, HVEDEGRÆS OG LAKRIDSMARENGS8 cou.

KAMILLEIS3,5 dl mælk1,5 dl fløde.70 g. sukker10 g tørret kamilleblomst4 æggeblommer

Kog mælk, fløde, sukker og Kamille op. Lad den trække til den falder til 82 grader og leger med æggeblommer.

HVEDEGRÆSKÅLDSKÅL1 dl. græsk yoghurt.4 dl. kærnemælk50 g. sukkerCitronsaft fra 2 Citroner15 g. tørret hvedegræs.

LAKRIDSMARENGS100 g pasteuriserede æggehvider100 g flormelis10 g æbleeddikke10 g flydende saltet lakrids

Pisk hvider og flormelis hårdt op mens du forsigtigt tilsætter eddike og lakrids. Bag massen fladt på en plade ved 65 grader i 12 timer.

ÆBLEKOMPOT200 g. syrlige æbler40 g. sukker.10 g. æbleeddikke2 bl. husblas

Kog æbler, sukker og eddike sammen i lang til. Tilsæt det udblødte husblas. Blendt massen når den er kold.Velbekomme.

Denne opskrift kan næste ikke stå alene. Du bliver nød til også at klikke dig om og læse mere om "Værkstedsfest og Gourmetkokken"

Tak til Tobias Tabajara fra Höst for at dele sin helt specielle opskrift med os.

Forrige
Forrige

Værkstedsfest og gourmet

Næste
Næste

Kolesterolkogebogen