Hybensuppe

DSC0930.jpg

Det er lige nu der er sæson for hyben. Vi har en stor krukke med hyben i haven, for at de ikke skal forvilde sig rundt overalt i haven. De friske hyben er supersunde. De er rige på C-vitaminer og så er de både basiske og anti-inflammatoriske. De vokser vildt på stiger og veje, så det er bare at få dem plukket. Jeg mindes for mange år siden, da landet var ribbet for hyben. Alle plukkede hyben og lavede deres egen hybenpulver, for at få den gode virkning. Så op på cyklen og ud og plukke hyben - for nu skal der laves Hybensuppe.HybensuppeJeg kan godt lide hybensuppe men må straks indrømme at jeg plejer at lave det fra posen, med tørrede øko- hyben. men i år havde min mand plukket alle vores hyben fra krukken i haven, for han ville lave hybenmarmelade. Jeg fik dem lokket dem fra ham, men jeg fik ham ikke overtalt til at rengøre dem for mig.HybensuppeHJEMMELAVET HYBENSUPPE

  • 150 gram færdig renset hyben
  • 1 æble
  • 8 dl.  liter vand
  • 2 spsk. rørsukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 fingerspids salt.

Koges i ca. 40 minutter eller til det er mørt. Blend hybensuppen og giv den et kort opkog. Kom en dejlig klat kold fraiche på toppen og letristede pinjekerner.HybensuppeMin hybensuppe smagte dejlig, men...Hold nu op hvor er der meget arbejde i så lille en portion hybensuppe. Jeg havde taget det hele med ud i haven og jo, det var da hyggeligt at sidde og skrabe kerne ud af de mange hyben. Men jeg syntes ikke at smagen er så meget bedre end den jeg får når jeg laver det med min pose med øko-hyben. Så til næste år vil jeg i stedet lave hybenmarmelade eller andet, som kan gemmes og nydes i længere tid end en portion hybensuppe.Opskrift på hybensuppeTIPS  TIL AT RENSE HYBENDa jeg postede billedet af mit hybenarbejdet, kom de gode råd.Men jeg kan jo passende vidergive dem til dig, før du går i gang med hybenrengøringen.- Nønne skriver Tip: frys dem delvist og fjern så kernerne med et melonjern. Ganske hurtigt.- Bylykke skriver på min Instagram: Blend dem let og lad dem derefter ligge i vand, så flyder kernerne ovenpå.HYBENSUPPE AF HYBENPULVERJeg laver min pulver hybensuppe forskellig hver gang. Så her får du lige Natur-Drogeriets egen opskrift på Hybensuppe.

  • 2½ dl tørrede fint formalede naturhyben
  • 3/4 l vand
  • ½-1 dl lys rørsukker
  • 1 spsk. majsmel
  • saft af ½ økologisk citron
  • eller 1-2 økologiske æbler.

Hyben sættes i blød i vand natten over. Frugten koges mør og gnides gennem en sigte, spædes med vand til den er passende i smag. Suppen jævnes og smages til med farin og citronsaft.Et par æbler skåret i småstykker kan koges i suppen, og citronsaften udelades. Suppen serveres varm eller kold med tvebakker, crisp eller nødderasp serveret i en skål. Flødeskum eller creme fraiche kan gives til. Suppen kan sødes med dadler - ca. 1 dl, der snittes i småstrimler og koges med.Økologisk hybenpulverGod fornøjelse med din hybensuppe.

Forrige
Forrige

Sprødstegt fisk

Næste
Næste

MAGNESIUM - det oversete mineral (E-bog)