Hjemmelavet blød Nougat
Velkommen til MADjulekalenderenJeg har inviteret en række af mine yndlingsbloggere, inden for sundhed, kost og livsstil, til at være med i den store MADjulekalender. Så hver dag frem til juleaften kan du åbne op for en lækker juleopskrift. HJEMMELAVET BLØD NUGAT ♡ Tatjana fra Lowcarb.dkJeg tror, jeg er det menneske i verden, der elsker blød nougat højest. De fleste mennesker foretrækker nougaten blandet med marcipan, mens jeg er typen, der som barn fik en stang blød nougat som lørdagsslik. Hvilke tandmærker man kunne lave i sådan en…Denne opskrift smager mindst lige så godt som den traditionelle. Jeg foretrækker selv versionen med reduceret sukkerindhold, og jeg bruger derfor som regel 85 % chokolade og Sukrin gold til at søde med.Men nougaten bliver faktisk bedst med 72 % procent chokolade. Og er du ikke kulhydratforskrækket, så brug sukker, honning eller agavesirup til at søde med.INGREDIENSER:
- 75 gram hasselnødder
- 100 gram 85 % chokolade
- 50 gram kokosolie
- 2-3 spsk. sukrin gold
Hasselnødderne ristes 10 minutter i ovnen ved 180 grader. Når de er afkølet, gnides skallen af, og nødderne køres i foodprocessoren til en helt fin masse sammen med sukrinen. Chokolade og kokosolie smeltes over svag varme og blandes med nøddesmørret. Nougatmassen smages til med eventuelt mere sukrin, hældes i en lille form beklædt med bagepapir og stivner i køleskab.