Susy Grundahl

Kost, kunst og kreativitet

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Sunde drikke
    • Spis din have
    • Vegetar
    • Salater
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fisk
    • Juleopskrifter
  • Malekursus
  • Foto
  • Emner
    • Fotoportræt
    • Madanmeldelser
    • Motion og træning
    • Spis din have
    • Human trafficking
    • Rejser
    • Stil
    • Kunst og kunstterapi
    • Kost og sundhed
    • Boganbefalinger
    • Kreativitet og interesser
    • Kunst og kunstterapi
  • Om Susy
  • Shop

Glutenfri Crumble Æblekage

August 31, 2014 By Susy Grundahl

Er det blevet international Crumble Æblekagedag i dag? Min Instagram og FB er fyldt med folk der spiser Crumble Æblekage i dag.  Det gør jeg også. Vi har lige plukket æbler fra de gamle æbletræer i haven. Det er ikke et overvældende æbleår, men de der er på træet er fine og så smager de absolut fantastiske. Der er ingen æbler i hele verden der smager så dejlige og saftige som et dansk æble. En dejlig desseet at byde efteråret velkommen, på  denne “Apple Crumble day” 😉
Glutenfri Æblekage med crumbleOPSKRIFT PÅ EN LIDT SUNDERE GLUTENFRI ÆBLEKAGE MED CRUMBLE
Denne opskrift er SÅ nem og den smager dejlig frisk med en skefuld skyr på toppen. Du skal bruge:

  • 7-8 æbler
  • 100 gram mandelmel
  • 75 gram smør
  • 75 gram kokossukker (kokossukker smager dejlig brun og naturlig, men du kan også bruge rørsukker)
  • 1 tsk vanille
  • 1 tsk. ægte kanel.
  • 1 håndfuld mandler

Så skræller du bare æblerne og skære dem i små tynde æblebåde. Læg æblerne i et et ildfast fad, så det dækker bunden. Så hakker du mandlerne og blander alle ingredienser sammen og lægger dem oven på dine tynde æblebåde.
Vi bagte det i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, indtil æblerne er møre og skorpen er dejlig crumblet!

Opskrift på sund æblekage crumbleJeg bruger en lasagneform, da den er dejlig stor og derved giver plads til masser af crumble.
Opskrift på sund æblekage chumbleDer er mange måder at lave en æblekage med crumble på, men det var en af de lidt sundere udgaver. Den bedste jeg nogensinde har fået, var hos min svoger, men den sejlede i smør og sukker, så den opskrift må du lige vente med at få, til mit blodsukker kan klare den 😉

Faktisk postede min ven, Frank også en Fruit Crumble i dag, og den ser rigtig lækker ud.
Du kan finde opskriften på  Frankixfood.com

Næste weekend vil vi lave en gammeldagsæblekage fra min mormors opskrift
See you

Relaterede indlæg

Glutenfri Æblekage med mandeltopping Gammeldags mormor æblekage og et strejf af sundhed Glad glutenfri appelsinkage Æblekage – med eller uden gluten

Filed Under: Alle blogindlæg, Dessert, Opskrifter, Spis din have

About Susy Grundahl

Mit navn er Susy. Grundahl Jeg er kunstterapeut, indehaver af Photo Styling Background, forfatter til Mit Antiinflammatoriske køkken og Retrokuren. Læs mere om mig her. Vi ses på Instagram og Facebook. :)

Jeg er kunstterapeut, indehaver af Photo Styling Background, samt forfatteren af Mit anti-inflammatoriske køkken og Retrokuren.

Læs mere Om Susy

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 37-siders gratis E-bog: "Sund Morgenmad"

Social

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Sunde opskrifter

Opskrifter

Tøj & Stil

Stil

Skønhed

Stil

Kreativitet & Interesser

kreativitet

Træning & Motion

træning

Boganbefalinger

bøger

Få blogposts først!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 37-siders gratis E-bog: "Sund Morgenmad"

  • Tips til gode produktbilleder

    Tips til gode produktbilleder
  • VIDEO: Tips til bedre madbilleder!

    VIDEO: Tips til bedre madbilleder!
  • Bøger, billeder og gode fotobaggrunde

    Bøger, billeder og gode fotobaggrunde
  • HOT VEGETABILSK KARRYSUPPE

    HOT VEGETABILSK KARRYSUPPE
  • Min tur til Mexico City: Mad, farver, musik og dans

    Min tur til Mexico City: Mad, farver, musik og dans