Glad glutenfri appelsinkage

Antiinflammatorisk-APPELSINKAGE-LILLE-2.jpg

Appelsinkage har aldrig været min favorit. Men så smagte vi den lækreste appelsinkage på et food og photostylingkursus på Mallorca. Jeg fik opskriften, men den skulle lige justeres lidt, for at kunne komme med i “Mit antiinflammatoriske køkken”.Jeg vil lige dele opskriften med dig, for den passer da så fint til årstidens appelsiner og hygge.antiinflammatorisk-appelsinkage-lille-2

  • 2 appelsiner, presses til ca. 1 dl friskpresset saft
  • finrevet skral fra 1 appelsin
  • 4 æg
  • 50 g kokospalmesukker
  • 10 dadler
  • 150 g mandler, til mel
  • 1 tsk frisk ingefær
  • 1 tsk kanel, ægte Sri Lanka
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 g kokosolie jomfru olie
  • 1 knsp havsalt

Mandler, dadler, appelsinsaft og kokosolie blendes sammen.Æg piskes godt sammen med kokospalmesukker. Tilsæt bagepulver, salt, kanel, finrevet ingefær og appelsinskral. Kom det i en skål sammen med de blendede ingredienser og rør det hele godt sammen.Smør formen i kokosolie Bages ved 170 grader i ca. 45 minutter.DEN GLADE ORANGE TOPPING

  • finrevet skral fra 1 appelsin
  • saft fra en appelsin
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk gurkemeje
  • 100 g cashewnødder
  • 1 spsk kokosflager/mel
  • 1 tsk manukahonning

Alle ingredienser blandes og står i blød, i den tid, det tager at bage kagen. Derefter blendes det og smøres på den afkølede kage.Håber også at det bliver en af dine favorit kager :-)Denne opskrift er bare en af de mere end 100 opskrifter fra "Mit antiinflammatoriske køkken"

Forrige
Forrige

Fri mig for den perfekte jul!

Næste
Næste

Lange sunde øjenvipper