Opgave: Rejsen til Malaga og fotograferer stemningsbilleder.

Med Hippie House til Finca La Torre, og gengive stemningen af olivengården og høsten

Fra jord til bord

Vi startede dagen med portrætbilleder, hos Hippie House, og så gik turen til olivenlunden, Finca La Torre.

Hippie House er forhandler af den prisbelønnede olivenolie Finca la Torre, som altid får top score i den internationale olivenguide, Flos Olei.

Et billede siger mere end 1000 ord, så når man vil vise sine kunder det autentiske produkt og historien bag, er der så noget mere passende, end at ankomme til høstfesten.

Finca la torre Flos olie olivenolie.jpg

Finca La Torre

Finca La Torre er i flere år, kåret som verdens bedste økologiske olivenolie af den internationelle Flos Olei guide.

På Finca la Torre dyrker efter Rudolf Steiners principper, hvor hele produktionen er lukket inde i et økologiske kredsløb. For eksempel så anvender man restproduktet fra olivenpresningen, som naturgødning. Det er den biodynamiske måde og den kendes på kvalitetsstemplet “Demeter”

Smagen af olivenolie er meget forskellig, alt efter hvilke sorter olivenolie der er brugt, samt jord og vejrforhold. Og nok så vigtig, den efterfølgende behandling og presning af olivenolien.

Normalt høstes der fra oktober til december, men i slutningen af sæsonen er mange oliven begyndt at oxidere, og det påvirker smagen og kvaliteten i dårlig retning. Her plukkes kun de nye nærmest umodne oliven, som ikke giver så stort et udbytte, men som til gengæld er rige på antioxidanter og smag.

Finca la Torre har investeret i nyt udstyr så høsten begrænses til 20 dage. Det betyder, at der arbejdes dag og nat i den periode, som sluttes af med en høstfest.

Fortællingen i produktbilleder

Hvor kommer produktet fra, hvordan fremstilles det og hvad skal det bruges til?

De 3 vigtige spørgsmål, som vi fik svar på i billederne her, hvor vi besøgte en anden af Hippie House leverandører.

Den økologiske gedeost kommer fra fritgående geder, som spiser de mange vilde urter i området. Straks efter at de er blevet malket, køres den friske gedemælk til et lille mejeri, hvor det bliver til håndlavet gedeost. Denne gedeost smager forrygende i en Chevre Chaud med olivenolie fra Finca La Torre.

Hippie House

En familievirksomhed der startede med en interesse for olivenolie, og som nu er importør for udvalgte økologiske specialiteter.
Besøg Hippie House

Forrige
Forrige

Kirstine Bonde

Næste
Næste

Lykkeberg 1899